vr 25 sep - 2020 vrijdag 25 september 2020

17 t/m 25 oktober Cinekid Festival – herfstvakantietip!

Niet weg te denken in de herfstvakantie!

Cinekid Festival is het grootste kinderfilm- en mediafestival ter wereld. Dit jaar met meer locaties en online mogelijkheden. Van 17 oktober t/m 25 oktober 2020 is Cinekid in Utrecht. Hoogt on Tour en bibliotheek Utrecht hebben gezorgd voor een programma met mooie films voor verschillende leeftijden en leuke maaklabs en animatieworkshops.

Ticketprijzen per film of workshop

Bibliotheeklid en U-pas: € 5, niet-lid: € 10

En dit is het programma!

Voor alle info en reserveren Cinekid films en tickets.

Mier (9+)

Jonge, talentvolle voetballer Theo, bijnaam Mier, gaat ver om zijn vader gelukkig te maken. Theo maakt zich zorgen om zijn vader. Nadat zijn ouders gescheiden zijn, is zijn vader begonnen met drinken en komt hierdoor vaak in de problemen. Om zijn vader gelukkig te maken, jokt Theo dat hij voor de beroemde club Arsenal gaat spelen. Papa is natuurlijk apetrots, maar wat als het leugentje uitkomt. Klik voor meer info & tickets.

Kort Maar krachtig (8+)

Kort Maar krachtig is een boeiende mix van mooie, grappige en ontroerende korte films. De compilatie is een diverse mix van animatie en live-action films, waarin voor ieder wat wils zit. Alle filmpjes zijn met aandacht en liefde gemaakt. Klik voor meer info & tickets.

Verhalen met een staartje (6+)

Wat gebeurt er met beer als hij uit zijn winterslaap ontwaakt? En wat als luiaard ijs probeert te kopen? En hoe is het voor een tijger die wordt gepest omdat hij geen strepen heeft? En nog veel meer! Mooie, vrolijke animaties over héél veel dieren. Klik voor meer info & tickets.

Pettson en Findus 3: Findus gaat verhuizen (4+)

Bekend van de boeken van Sven Nordqvist. Findus vindt zichzelf inmiddels groot genoeg om zelfstandig te worden, dus verbouwt Pettson een oud wc-hokje om tot een huisje voor zijn kat. Hij vindt het eigenlijk wel een goed idee zijn slaapkamer niet meer te hoeven delen. Maar als het eenmaal zover is, moeten de twee erg wennen aan hun nieuwe bestaan. Klik voor meer info & tickets.

Ticketprijzen per film of workshop

Bibliotheeklid: € 5, niet-lid: € 10

Reserveer vooraf je film en/of workshop. Let op! Voor de film en de workshops zijn aparte tickets nodig.

Maaklabs 6+

Door het zelf te doen leer je meer over film. Maak zelf een gifje met het het animatiewiel, een oude maar handige techniek. Of maak een flipboekje met tekeningen, blader het heel snel door en je hebt je filmpje. Zie alle tijden en tickets.

Locatie

Bibliotheek Neude, Neude 11, 3512 AE Utrecht.