ma 23 nov - 2020 maandag 23 november 2020

Wolfwalkers (8+)

Een spannend en adembenemend avontuur vol magie, Keltische mythes, vriendschap en liefde voor de natuur. De film wordt sinds zijn première op Filmfestival Toronto de hemel in geprezen als kanshebber voor een Oscar. Betoverend voor zowel kinderen als volwassenen!

In een magisch Ierland wonen Wolfwalkers. Je herkent ze aan hun fonkelend rode haar en grote ogen. Zij kunnen niet alleen praten met wolven, maar ook wonden genezen en zelf in een wolf veranderen. Mensen denken dat Wolfwalkers hen beschermen tegen de wolven, maar eigenlijk is het andersom. Het zijn de wolven en de natuur die bescherming nodig hebben. Als leerling-jager Robyn met haar vader naar Ierland reist om de laatste wolven te doden, leert ze Mebh kennen. Mebh blijkt een Wolfwalker te zijn, net als haar moeder. Wanneer haar moeder spoorloos verdwijnt, gaan Robyn en Mebh op zoek naar haar. Robyn wordt steeds verder mee gezogen in een geheime, betoverende wereld.

Wolfwalkers // Tomm Moore en Ross Stewart //  Ierland, Luxemburg, Frankrijk, VS // 2020 // 100 minuten // animatie, familiefilm // Nederlands gesproken

Tickets

Regulier  €7,50
Bibliotheekleden/U-pas kortingstarief €6,50
Cineville €0

Over Hoogt in Bieb Neude

Van dinsdag tot en met zondag vertonen we films in Bibliotheek Neude, in de filmzaal op de tweede verdieping. Onder huidige omstandigheden is er plek voor veertien bezoekers in de zaal. Zo kun je geheel coronaproof naar de film. Lees hier meer over de maatregelen.

Alle films