do 14 apr - 2022 donderdag 14 april 2022

The Velvet Queen

Een betoverende documentaire waarin een van ’s werelds meest gerenommeerde natuurfotografen Vincent Munier en schrijver Sylvain Tesson op een onderzoeksmissie gaan in een poging om een glimp op te vangen van de zeldzame sneeuwluipaard. Met een passende score gecomponeerd door Warren Ellis en Nick Cave!

 

In de prachtige bevroren toppen en valleien van de Tibetaanse hooglanden, gaan Munier en Tesson op zoek naar een van de meest zeldzame grote katten: de sneeuwluipaard. De sneeuwluipaard, een ware meester in de camouflage, heeft de heren allang in de smiezen en laat zich niet zomaar op de foto zetten. De avonturiers bewegen zich vreedzaam over het majestueuze landschap en komen meer fauna tegen die minimaal net zo fascinerend zijn. Tijdens de reis vinden de twee vrienden een gezamenlijke waardering voor de natuur en vieren ze de schoonheid van de wereld. 

Beluister hier de soundtrack door Warren Ellis en Nick Cave

Over Hoogt in Bieb Neude
Wist je dat we maar liefst zes dagen per week films vertonen in de Bibliotheek Neude? Van dinsdag tot en met zondag kun je bij ons terecht voor een uitgebreid aanbod aan ijzersterke films. Je vindt ons op de tweede verdieping in de bibliotheek!

Liever thuis kijken?
Dat kan! The Velvet Queen bekijk je ook op onze Picl pagina!

Alle films