; The Quest for Tonewood - Hoogt on Tour The Quest for Tonewood - Hoogt on Tour
ma 13 sep - 2021 maandag 13 september 2021

The Quest for Tonewood

The Quest for Tonewood is een avontuurlijke zoektocht in de wereld van de klassieke muziek. Met violist Janine Jansen.

 

In de bossen van de Balkan zou je esdoorns kunnen vinden die hun gewicht in goud waard zijn. Van dit magische hout zou je een muziekinstrument van onschatbare waarde kunnen maken: een viool zo prestigieus als een originele Stradivarius.

Vioolbouwer Gaspar Borchardt heeft deze missie sinds hij als twintiger door Bosnië fietste en toen de meest perfecte boom vond die hij ooit gezien had. Hij kon het hout destijds niet meenemen, maar is vastbesloten het weer te vinden en er een viool van te maken voor de wereldberoemde violist Janine Jansen.

Gaat het Gaspar lukken die ultieme viool te maken? The Quest for Tonewood is een avontuurlijke zoektocht in de wereld van de klassieke muziek.

Over Janine Jansen
“The only way to build an extraordinary instrument is to build it specifically for an extraordinary violinist.” De buitengewone violist uit dit filmcitaat is Janine Jansen. De Nederlandse violiste maakte in 1997 haar debuut in het Koninklijk Concertgebouw in Amsterdam. Vijf jaar later brak ze internationaal door met het London Philharmonic Orchestra onder leiding van Vladimir Asjkenazi. In 2018 ontving ze de Johannes Vermeer Prijs. Dit najaar luidt ze in Het Concertgebouw samen met Amsterdam Sinfonietta de herfst in met de Vier Jaargetijden van Vivaldi.

Over Hoogt in Bieb Neude
Van dinsdag tot en met zondag vertonen we films in Bibliotheek Neude, in de filmzaal op de tweede verdieping. Onder huidige omstandigheden is er plek voor veertien bezoekers in de zaal. Zo kun je geheel coronaproof naar de film. Lees hier meer over de maatregelen.

Alle films