wo 14 okt - 2020 woensdag 14 oktober 2020

The Painted Bird

The Painted Bird is een film naar de geprezen bestseller van Jerzy Kosiński. De keuze van regisseur Václav Marhoul, die ook het script schreef en de film produceerde, om de film in zwart-wit op te nemen is gezien het verhaal een hele logische.

Tijdens de Tweede Wereldoorlog verblijft een joodse jongen bij zijn pleegmoeder in Oost-Europa. Als zij komt te overlijden, moet hij het alleen zien te redden. Geteisterd door honger en kou trekt het kind, mishandeld en weggejaagd door de primitieve bevolking, van dorp tot dorp. Ondertussen is hij getuige van het angstaanjagende geweld van de brute Russische en Duitse soldaten. Tegen het einde van de oorlog hebben de zware jaren hun sporen op de jongen achtergelaten en is hij voorgoed veranderd.

The Painted Bird // Václav Marhoul //  Tsjechië // 2020 // drama // 169 minuten // Tjechisch gesproken // Nederlands ondertiteld

Tickets

Regulier  €11
Student/U-pas/CJP/Cultuurkaart €9
Cineville €0

Over Hoogt in Bieb Neude

Vanaf augustus 2020 heeft Hoogt on Tour een vaste locatie om zijn bijzondere films te vertonen. In de filmzaal op de tweede verdieping van Bibliotheek Neude programmeert Hoogt on Tour zes dagen per week – van dinsdag t/m zondag – premièrefilms onder de naam Hoogt in Bieb Neude, Neude 11, 3512 AE Utrecht.

Alle films