ma 21 feb - 2022 maandag 21 februari 2022

Sun Children

Iraans pareltje dat tijdens het afgelopen filmfestival van Venetië in de prijzen viel. 

 

De twaalfjarige Ali en zijn vrienden gaan niet naar school. Ze werken hard in een garage en gaan op pad om te zakkenrollen. Alles om maar aan geld te komen om te overleven en hun families te helpen. Wanneer Ali per toeval de opdracht krijgt om een ondergrondse schat te vinden, verzamelt hij zijn vriendjes en gaan ze op zoek. Om in de buurt te komen moeten ze zich aanmelden bij de zonneschool, een liefdadigheidsorganisatie die lesgeeft aan straat- en werkende kinderen en die vlakbij de tunnel van de schat is. 

De leefwereld van kinderen is waar de internationaal gelauwerde Majid Majidi zich op focust in zijn films. Sun Children ontving vorig jaar op het filmfestival van Venetië twee awards waaronder die voor Beste Jonge Acteur voor hoofdrolspeler Roohollah Zamani. 

“Wat een knappe, schrijnende hoofdrol van debutant Zamani, die op het filmfestival van Venetië de Marcello Mastroianni Award voor beste jonge acteur won. En wat spelen Majdi en coscenarist Nima Javidi slim met vertelconventies, en daarmee met je verwachtingen.” – Volkskrant ⭐⭐⭐⭐

Over Hoogt in Bieb Neude
Wist je dat we maar liefst zes dagen per week films vertonen in de Bibliotheek Neude? Van dinsdag tot en met zondag kun je bij ons terecht voor een uitgebreid aanbod aan ijzersterke films. Je vindt ons op de tweede verdieping in de bibliotheek!

Alle films