vr 27 jan - 2023 vrijdag 27 januari 2023

Middag van het Fantastische Boek | Sick of Myself 

Op de Middag van het fantastische boek zie je in onze filmzaal in Bieb Neude drie fantastische films: Vesper, Sick of Myself en Attachment. Geselecteerd in samenwerking met het Imagine Film Festival voor deze fantastische dag. Daarnaast vindt een uitgebreid programma in Bieb Neude plaats met de uitreiking van de Harland Awards, de grootste schrijfwedstrijd voor fantasy-, sciencefiction-, en horrorverhalen.

Sick of Myself

Millennials Signe en Thomas hebben een ongezonde, jaloerse en competitieve relatie. Soms stelen ze samen een dure fles wijn, of een designer meubelstuk voor de kick. Maar wanneer Thomas doorbreekt als kunstenaar en volop in de belangstelling staat, grijpt Signe alles aan om ook gezien te worden. Beginnend met relatief kleine leugens zoals een gefakete notenallergie gaat het van kwaad tot erger, alles om aandacht en sympathie te krijgen. Dan stuit Signe op vreemde, gifgroene Russische pillen die een rare huidaandoening veroorzaken. Ze besluit via een vriend een hele voorraad aan te schaffen en neemt de pillen meerdere keren per dag. Tot grote tevredenheid van Signe begint haar huid er inderdaad anders uit te zien, maar het leidt nog niet tot het gewenste resultaat en dus blijft ze de pillen slikken. En dan is er geen houden meer aan.

Met Sick of Myself zet de Noorse regisseur Kristoffer Borgli een anti-romantische komedie neer die met duistere humor de grenzen opzoekt van de moderne maatschappij, waarin het toch voor veel mensen gaat om de likes. Een film die soms oncomfortabel herkenbaar is en je als kijker elke stap met een lach en steeds meer afschuw volgt. Met hoofdrollen voor Kristine Kujath Thorp (Ninjababy) en Eirik Saether, die net als zijn personage Thomas beeldend kunstenaar is.

Een filmhit

De film is trouwens geproduceerd door Oslo Pictures, waarvan vorig jaar ook de filmhit The Worst Person In The World verscheen. Sick of Myself ging in wereldpremière tijdens het Filmfestival van Cannes vorig jaar in het programma Un Certain Regard.

“Horribly, shamefully, hilariously relatable.” Hollywood Reporter

“An irreverent skit on society, the media, and the celebrity of victimhood.” Deadline

Vanaf 6 april is deze film ook in andere filmzalen te zien, vooralsnog exclusief bij Hoogt on Tour.

Alle fantastische films op deze dag

13:00 – Vesper
18:00 – Sick of Myself
20:00 – Attachment 

Volledig programma in Bieb Neude

Bekijk het volledige fantastische programma van deze dag in Bieb Neude.

Veel dank

Deze dag wordt mogelijk gemaakt door Bibliotheek Utrecht, Lezersplatform Hebban.nl, Stichting Fantastisch Genre (Harland Awards), Imagine Film Festival en Hoogt on Tour

Alle films