; Shadow Game - Hoogt on Tour Shadow Game - Hoogt on Tour
ma 31 mei - 2021 maandag 31 mei 2021

Shadow Game

In het aangrijpende coming-of-age-verhaal Shadow Game volgen we jonge vluchtelingen op reis door Europa: van Griekenland tot Servië en van Bosnië en Herzegovina tot Italïe en Nederland. Overwinnen zij al hun obstakels?

 

Shadow Game toont ons een avontuurlijke reis door Europa met pubers als onze gidsen. In deze mozaïekvertelling worden de ervaringen van jonge vluchtelingen samengesmeed tot een universeel verhaal. Zullen ze alle obstakels overwinnen en een nieuw thuis vinden? Drie jaar lang volgden regisseurs Eefje Blankevoort en Els van Driel (De Deal) verschillende jongeren op hun tocht door Europa: van Griekenland tot Servië en van Bosnië en Herzegovina tot Italië en Nederland. De tieners doorkruisen besneeuwde landschappen en mijnenvelden, en komen onderweg agressieve grenspolitie tegen. Het bereiken van de eindbestemming is moeilijker dan ooit. Een deel van het materiaal is door de jongens zelf op hun telefoon gefilmd.

Shadow Game is de winnaar van de Grand Prize of Geneva en de Youth Jury Award, FIFDH Genève 2021 én winnaar van de Dutch Movies Matter Award, Movies that Matter Festival 2021.

❤️ Meer lezen? “Shadow Game: helletocht door Europa is voor tienervluchtelingen geen spelletje” – Trouw

Over Hoogt in Bieb Neude
Van dinsdag tot en met zondag vertonen we films in Bibliotheek Neude, in de filmzaal op de tweede verdieping. Onder huidige omstandigheden is er plek voor veertien bezoekers in de zaal. Zo kun je geheel coronaproof naar de film. Lees hier meer over de maatregelen.

Alle films