ma 16 jan - 2023 maandag 16 januari 2023

Return to Dust

In Return to Dust, de nieuwe film van Ruijun Li, worden Ma en Cao gedwongen tot een gearrangeerd huwelijk en moeten ze voor beide een veilige haven zien te creëren. Een verhaal over liefde tegen de verwachting in.

De bescheiden Ma en de schuchtere Cao zijn van middelbare leeftijd. Dat ze na al die jaren nog alleenstaand zijn is ondenkbaar op het platteland van China. Ze worden verstoten door hun families en gedwongen tot een huwelijk met elkaar. Ze besluiten hun krachten te bundelen om samen te overleven. Langzaam maar zeker ontstaat er een bijzondere band tussen Ma en Cao en ze ontdekken Ma en Cao de kleine geneugten van het dagelijks leven. Ze proberen zo goed en zo kwaad als dat gaat zich door armoede en tegenslagen heen te slaan.

Return to Dust is de zesde film van de veelgeprezen Chinese regisseur Li Ruijun, een teder verhaal over de transformerende aard van liefde, en de veerkracht om tegen de conventies van de samenleving in te gaan. De film is volledig opgenomen in Li’s geboorteprovincie Gansu, tegen de achtergrond van majestueuze zandduinen.

Alle films