ma 3 aug - 2020 maandag 3 augustus 2020

Queer Film Festival Utrecht – El Principe

Een speciale voorpremière van de Chileense film El Principe, over de 20-jarige Jaime die in de gevangenis de liefde én de mores van het gevangeniswezen ontdekt.

San Bernardo, Chili, 1970. Tijdens een dronken bui steekt Jaime, een eenzame en narcistische 20-jarige jongen, zijn beste vriend dood in wat een vlaag van passie blijkt te zijn. Veroordeeld tot een zware gevangenisstraf maakt hij al snel kennis met de mores van het gevangeniswezen. Geplaatst in een cel met vier andere mannen, komt hij onder bescherming van “The Stallion”, een oudere en gerespecteerde man die alle informele regels in de gevangenis bepaalt. Achter de tralies leert Jaime ook alles over loyaliteit en ‘zwarte liefde’, zoals het in de gevangenis wordt genoemd en wordt hij geconfronteerd met een gewelddadige machtsstrijd in de gevangenis.

Deze voorpremière organiseren we in samenwerking met Queer Film Festival Utrecht. QFFU is sinds 2019 hét LHBTQI+-filmfestival van Utrecht. Tijdens het QFFU staan diversiteit, inclusiviteit en toegankelijkheid centraal. Zij laten de queercommunity in de meest diverse vorm mogelijk zien en nemen je mee in de prachtige, ontroerende maar bovenal menselijke verhalen die centraal staan in het programma.

El Principe // Sebastian Muñoz // Chili, Argentinië // 2019 // 96 minuten // Spaans gesproken // Nederlands ondertiteld

Over Hoogt in Bieb Neude

Vanaf augustus 2020 heeft Hoogt on Tour een vaste locatie om zijn bijzondere films te vertonen. In de filmzaal op de tweede verdieping van Bibliotheek Neude programmeert Hoogt on Tour zes dagen per week – van dinsdag t/m zondag – premièrefilms onder de naam Hoogt in Bieb Neude.

Alle films