; Previously Unreleased - To the Moon - Hoogt on Tour Previously Unreleased - To the Moon - Hoogt on Tour
ma 26 jul - 2021 maandag 26 juli 2021

Previously Unreleased – To the Moon

Een filmische ode aan de maan, van de pionierstijd tot nu, in tien hoofdstukken over liefde, gekte, verlangen, verlies en onschuld. 

 

Volle maan, halvemaan, wassende maan. In al haar gestalten boeit het koude hemellichaam de mens en To the Moon legt die fascinatie vast. Er is misschien niets universeler dan naar de maan kijken. Zolang mensen op aarde rondlopen, heeft onze naaste metgezel de nachtelijke verbeelding gevoed. De maan is voorgesteld als de bron van liefde, dood, dromen en geboorte. Ze is een utopie geweest voor onze dystopische planeet: ze is verantwoordelijk gehouden voor van alles, terecht of onterecht, van waanzin tot vruchtbaarheid, van de getijden tot de mysterieuze reis van paling over de oceanen. To the Moon volgt de cyclus van één volledige maanfase. Het resultaat is een collage van liefdesverhalen, liederen van verlangen, mythen, dromen en nachtmerries. De film is samengesteld uit foundfootagebeelden in filmarchieven waaronder de collectie van Eye, maanopnamen in films van bekende makers en bij maanlicht gemaakte filmopnamen van over de vijf continenten.

NRC Handelsblad ⭐⭐⭐⭐⭐”…wonderschone ode aan de maan…rijke collage…”

Het Parool “…Machtige ode…een angstaanjagend mooi project dat de hypnotiserende ervaring van het staren naar de maan weerspiegelt… overweldigende kijkervaring die inspeelt op de diepste menselijke emoties… 

De Filmkrant “…lyrisch…Een ervaring om je in onder te dompelen, bij uitstek in het donker van een bioscoopzaal.”

Previously Unreleased
Films die hoge ogen gooiden op internationale festivals maar onterecht de bioscopen niet bereikten brengt Hoogt on Tour samen met Eye naar het grote doek.

Over Hoogt in Bieb Neude
Van dinsdag tot en met zondag vertonen we films in Bibliotheek Neude, in de filmzaal op de tweede verdieping. Onder huidige omstandigheden is er plek voor veertien bezoekers in de zaal. Zo kun je geheel coronaproof naar de film. Lees hier meer over de maatregelen.

Alle films