; Previously Unreleased - Sin señas particulares - Hoogt on Tour Previously Unreleased - Sin señas particulares - Hoogt on Tour
do 15 jul - 2021 donderdag 15 juli 2021

Previously Unreleased – Sin señas particulares

Poëtische en ingetogen film over de zoektocht van een moeder naar haar zoon door gevaarlijke gebieden waar drugs- en criminele bendes de baas zijn.

 

Door een ontmoeting met een andere moeder beseft Magdalena dat ze niet verder kan leven zonder het lot van haar zoon te kennen. Ze begint aan een zoektocht door gevaarlijke gebieden waar drugs- en criminele bendes de baas zijn. De wegen zijn er onveilig, bussen vallen in een hinderlaag, passagiers worden beroofd, soms vermoord, waarna hun lijken verdwijnen. Onderweg ontmoet Magdalena Miguel, een jongen die het bevel kreeg de VS te verlaten en die zijn moeder gaat opzoeken. Hij moet vaststellen dat er veel is veranderd in zijn land.

Fernanda Valades heeft veel oog voor detail in haar film vol originele, poëtische beeldtaal. Waar andere filmmakers vaak de nadruk leggen op geweld, actie en macho-nihilisme, kiest Valadez voor een andere benadering. Het acteerwerk is ingetogen. Veel wordt er niet gezegd: stilte zegt soms meer dan woorden. In Sin señas particulares wordt alles tot zwijgen gebracht.

Previously Unreleased
Films die hoge ogen gooiden op internationale festivals maar onterecht de bioscopen niet bereikten brengt Hoogt on Tour samen met Eye naar het grote doek.

Over Hoogt in Bieb Neude
Van dinsdag tot en met zondag vertonen we films in Bibliotheek Neude, in de filmzaal op de tweede verdieping. Onder huidige omstandigheden is er plek voor veertien bezoekers in de zaal. Zo kun je geheel coronaproof naar de film. Lees hier meer over de maatregelen.

Liever thuis kijken?
Dat kan! Sin señas particulares bekijk je ook op onze Picl pagina!

Alle films