; Previously Unreleased - Once in Trubchevsk - Hoogt on Tour Previously Unreleased - Once in Trubchevsk - Hoogt on Tour
ma 26 jul - 2021 maandag 26 juli 2021

Previously Unreleased – Once in Trubchevsk

Anna woont in een rustig Russisch dorpje. Ze heeft een affaire met haar getrouwde buurman. Wanneer hun buitenechtelijke relatie wordt ontdekt, moeten Anna en haar minnaar een beslissing nemen. 

 

Troebtsjevsk, Rusland, tegen de grens met Oekraïne. Een vrachtwagenchauffeur heeft een buitenechtelijke relatie met de verleidelijke Anna, eveneens getrouwd. Hoe houden zij hun verhouding geheim in een stadje waar de muren oren hebben? 

Regisseur Larisa Sadilova tekent een gevoelig portret van de liefde tussen twee doodgewone Russen die moeten kiezen tussen hun emoties en huwelijkse verplichtingen. Sadilova weet haar cast tot grootse prestaties te brengen. 

Sadilova maakt, net als in eerdere films, gebruik van amateuracteurs, haar stijl doet dan ook documentair aan. Haar tweede speelfilm, With Love, Lilly, won in 2003 een Tiger Award op IFFR. Nothing Personal won de FIPRESCI-prijs op het filmfestival van Moskou (2007). De film was eerder te zien in de Certain Regard-competitie van het Cannes-filmfestival. 

Previously Unreleased
Films die hoge ogen gooiden op internationale festivals maar onterecht de bioscopen niet bereikten brengt Hoogt on Tour samen met Eye naar het grote doek.

Over Hoogt in Bieb Neude
Van dinsdag tot en met zondag vertonen we films in Bibliotheek Neude, in de filmzaal op de tweede verdieping. Onder huidige omstandigheden is er plek voor veertien bezoekers in de zaal. Zo kun je geheel coronaproof naar de film. Lees hier meer over de maatregelen.

Liever thuis kijken?
Dat kan! Once in Trubchevsk bekijk je ook op onze Picl pagina!

Alle films