; Previously Unreleased - La virgen de agosto - Hoogt on Tour Previously Unreleased - La virgen de agosto - Hoogt on Tour
do 8 jul - 2021 donderdag 8 juli 2021

Previously Unreleased – La virgen de agosto

Een aangename zomerse wandeling door de Spaanse hoofdstad. Sterker nog, de film ís een zomerse wandeling, aan de hand van de 33-jarige Anna. Regisseur Jonás Trueba (1981) brengt een ode aan zijn geboortestad via de persoonlijke zoektocht van een jonge vrouw. En passant blijkt hij meesterlijke dialogen te schrijven. Te zien vanaf 5 augustus.

 

Madrid in augustus, de 33-jarige Anna slentert langs de straten, ontmoet oude bekenden, volslagen vreemden en, uiteindelijk, zichzelf. In de heetste zomermaand waren de inwoners van Madrid doorgaans gewend de stad voor langere tijd te verlaten op zoek naar koelere oorden in binnen- of buitenland. Uit economische motieven zagen meer en meer Madrilenen zich echter gedwongen om de vakantie in eigen stad door te brengen waar met allerlei festivals voldoende alternatief straatvertier te vinden is. Ook de 33-jarige Eva (Itsaso Arana) blijft deze zomer in haar woonplaats en bekijkt die met nieuwe ogen, waarbij ze ook zichzelf opnieuw ontdekt. Regisseur Jonás Trueba (1981) brengt een ode aan zijn geboortestad via de persoonlijke zoektocht van een jonge vrouw. En passant blijkt hij meesterlijke dialogen te schrijven.

Trueba’s eerdere film La Reconquista (2016), met dezelfde actrice in de hoofdrol, is een geliefde titel in het Nederlandse Netflix-aanbod.

Previously Unreleased
Films die hoge ogen gooiden op internationale festivals maar onterecht de bioscopen niet bereikten brengt Hoogt on Tour samen met Eye naar het grote doek.

Over Hoogt in Bieb Neude
Van dinsdag tot en met zondag vertonen we films in Bibliotheek Neude, in de filmzaal op de tweede verdieping. Onder huidige omstandigheden is er plek voor veertien bezoekers in de zaal. Zo kun je geheel coronaproof naar de film. Lees hier meer over de maatregelen.

Alle films