do 19 mei - 2022 donderdag 19 mei 2022

Piccolo Corpo

Piccolo Corpo is het speelfilmdebuut van Laura Samani. Een magisch Italiaans sprookje over een moeder die de ziel van haar doodgeboren kind wil redden. Een aangrijpend verhaal in een prachtig Italiaans landschap.  

Italië, 1900. Agata’s baby is doodgeboren. Ondanks alle smeekbeden van de jonge moeder weigert de priester de ongedoopte baby op het kerkhof van het dorp te begraven. Agata komt in opstand tegen deze traditie. Met haar kind verstopt in een kist gaat op reis naar een plek in de bergen, waar doodgeboren kinderen voor de duur van één ademhaling weer tot leven worden gewekt.   
Onderweg ontmoet ze Lynx, die aanbiedt haar te helpen. De cinematografie en het idyllische landschap zijn toneel voor dit mythische sprookje over moederschap, onverwachte vriendschap en de kracht van een vrouw. 

Piccolo Corpo is het debuut van filmmaker Laura Samani. De film ging vorig jaar in première op het Filmfestival van Cannes. 

Over Hoogt in Bieb Neude
Wist je dat we maar liefst zes dagen per week films vertonen in de Bibliotheek Neude? Van dinsdag tot en met zondag kun je bij ons terecht voor een uitgebreid aanbod aan ijzersterke films. Je vindt ons op de tweede verdieping in de bibliotheek!

Alle films