do 26 jan - 2023 donderdag 26 januari 2023

Peuterbios | Zes korte films voor de allerkleinsten

Omdat film kijken een van de leukste dingen is die er bestaan, omdat film je fantasie prikkelt en omdat film meer is dan even een beetje afleiding, organiseert Hoogt on Tour Peuterbios. We kijken samen naar een aantal films, speciaal geselecteerd voor kinderen vanaf 2 jaar, ingeleid en besproken door onze enthousiaste filmdocent Marije Hofland.

Begin november vond de eerste editie plaats en in de kerstvakantie zat de filmzaal opnieuw vol. Dus maak je klaar voor een nieuwe editie met nieuwe korte films voor de allerkleinsten.

We kijken deze ochtend naar de volgende filmpjes:

Octopus – Julia Ocker (4 min)

De tentakels van de octopus zijn druk in de weer met het bakken van een heerlijk maaltje. Eén eigenwijze tentakel wil alleen niet helemaal meewerken met de rest.

Kuap – Nils Hedinger (7 min)

Een kikkervisje wordt maar geen grote kikker. Hij blijft achter in de vijver maar ontdekt wel een hoop nieuwe dingen om hem heen. Gelukkig wordt het weer lente.. zal hij nu een echte kikker worden?

Tijger – Karim Saleh (4 min)

De tijger op het bordje eten komt tot leven! Maar heeft hij wel tafelmanieren?

De kleine vogel en de rups – Lena von Dohren (4 min)

Het vogeltje heeft veel rust en stilte hoog in zijn boom… tot er een onverwachte gast opduikt.

Pinguin (Animanimals) – Julia Ocker (4 min)

Zie je het voor je? Een VIP (Very Important Pinguïn) feest in Antarctica. De serveer pinguïn heeft als taak om alle gasten tevreden te houden en serveert hen wijn en kersentaart. Hij neemt zijn taak erg serieus.

Roekoekleuren – Oana Lacroix (6 min)

In een landschap waar alle vogels slechts één kleur hebben en alleen zingen met hun vrienden in dezelfde kleur, voelt de rood met gele vogel zich overal misplaatst. Verdrietig en alleen zit hij in zijn nest, totdat het seizoen verandert en de kleuren van de herfst verschijnen.

Alle films