; Op Afstand | Das Mädchen und die Spinne - Hoogt on Tour Op Afstand | Das Mädchen und die Spinne - Hoogt on Tour
ma 11 okt - 2021 maandag 11 oktober 2021

Op Afstand | Das Mädchen und die Spinne

Een betoverende, tragikomische, sensuele film, waarin een jonge vrouw verhuist en een emotionele rollercoaster veroorzaakt. 

 

Alledaagse situaties veranderen in vervreemdende gebeurtenissen. De vrouwen zeggen dingen die je normaal alleen maar denkt of droomt. Hun seksuele verlangen is enorm, maar hun onhandigheid ook. Het broeit en zindert en ondertussen lijkt er nog niks van betekenis te gebeuren. Mara helpt Lisa verhuizen, want zij verlaat het gezamenlijke hippe huis en gaat op zichzelf wonen. Iedereen komt meehelpen. Maar terwijl ze vrolijk in de weer lijken met het verplaatsen van dozen en schilderen van muren, zindert het onder de oppervlakte. Mara trekt een spoor van kleine catastrofes door het nieuwe appartement van Lisa. De aardige klusjesman wordt door de jonge vrouwen doorgegeven als een seksspeeltje. Er worden geheime glimlachjes uitgewisseld en de onderlinge gesprekken waarin onzekerheden op fascinerende wijze worden gecamoufleerd nemen bizarre wendingen.

De tweeling regisseurs Ramon en Silvan hebben een volkomen eigen filmtaal  ontwikkeld, waarin de kleuren van het scherm afspatten. Een heel mooie en pure film, maar ook irritant, net zo’n satijnen stofje dat begint te rafelen en waar je dan aan blijft trekken totdat je het helemaal stuk maakt. Als een echt goed gedicht, of een film van Roy Andersson.

“Arthouse audiences should response to its poetic handling and a needling, dust-dry drollery reminiscent of Roy Andersson.” – Screen International.

Over Hoogt in Bieb Neude
Van dinsdag tot en met zondag vertonen we films in Bibliotheek Neude, in de filmzaal op de tweede verdieping. Bij elke filmvoorstelling is, naast een geldig filmticket, het tonen van een coronatoegangsbewijs en een identiteitsbewijs verplicht. Lees hier meer over onze coronamaatregelen.

Voor degenen die graag nog op afstand naar de film willen hebben wij speciale Op Afstand vertoningen. Bij deze vertoningen wordt tussen elk gezelschap twee stoelen vrijgelaten. Het aanbod bekijk je via de selectie ‘Op Afstand’ via hoogt.nl/films.

Liever thuis kijken?
Dat kan! Das Mädchen und die Spinne bekijk je ook op onze Picl pagina!

Alle films