vr 21 okt - 2022 vrijdag 21 oktober 2022

NL Leest | Visages Villages

Het thema van Nederland Leest dit jaar is “Oud worden, jong blijven”. In het kader daarvan vertonen wij vier films bij Hoogt in Bieb Neude. 

Verslag van een hartverwarmend fotografieproject van de 88-jarige filmmaker Agnès Varda en de 33-jarige fotograaf JR. In 2015 ontmoetten de twee elkaar en besloten samen door Frankrijk te touren van dorp naar dorp.  

 

Op hun reis fotograferen ze mensen. De portretten worden levensgroot afgedrukt en op muren en huizen geplakt. Varda filmt de hele tocht en alle mensen die ze ontmoeten. Beeldmateriaal wat uiteindelijk leidde tot deze prachtige film. Een film over kunst, menselijkheid en een bijzondere vriendschap tussen twee kunstenaars. 

Agnès Varda (Les plages d’Agnès, Cléo de 5 à 7) nam de regie op zich en wordt gezien als het voormalige boegbeeld van de filmstijl nouvelle vague. Fotograffitikunstenaar J.R. is inmiddels wereldberoemd. Hun vriendschap vormt de basis voor deze originele en lieve roadmovie. Visages Villages won op het filmfestival van Cannes de l ’Œil d’or voor Beste Documentaire en won ook nog de publiekprijs in Toronto.  

De mooiste documentaire van het jaar ★ ★ ★ ★ ★ TROUW 

Poetisch, ontroerend, en deksels amusant ★ ★ ★ ★ ★ VPRO CINEMA 

Eens in de zoveel tijd wordt er een film gemaakt die je ogen kust. VISAGES VILLAGES is zo een film ★ ★ ★ ★ ★ NRC

Over Hoogt in Bieb Neude
Wist je dat we maar liefst zes dagen per week films vertonen in de Bibliotheek Neude? Van dinsdag tot en met zondag kun je bij ons terecht voor een uitgebreid aanbod aan ijzersterke films. Je vindt ons op de tweede verdieping in de bibliotheek!

Alle films