ma 9 mei - 2022 maandag 9 mei 2022

Myanmar Diaries

Myanmar Diaries is opgebouwd uit burgerjournalistieke beelden en korte films van tien jonge, anonieme Birmese filmmakers in de nasleep van de militaire staatsgreep van 1 februari 2021. Winnaar van de Berlinale Documentary Award 2022. 

 

In Myanmar Diaries zien we de ontwikkelingen in het afgelopen jaar vanaf de militaire staatsgreep op 1 februari 2021. Na landelijke protesten en burgerlijke ongehoorzaamheid en gewelddadige repressie waarbij duizenden vreedzame demonstranten werden opgesloten is er nu een groeiend gewapend verzet tegen de junta.  

De film beweegt heen en weer tussen documentaire en fictie en vormt zo een naadloos geheel waarin de filmmakers naar creatieve manieren zoeken om hun hoofdrolspelers anoniem te houden om ze te kunnen beschermen. Myanmar Diaries is een uiterst urgente film in een tijd waarin Myanmar wereldwijd bijna uit het nieuws is verdwenen. 

Over Hoogt in Bieb Neude
Wist je dat we maar liefst zes dagen per week films vertonen in de Bibliotheek Neude? Van dinsdag tot en met zondag kun je bij ons terecht voor een uitgebreid aanbod aan ijzersterke films. Je vindt ons op de tweede verdieping in de bibliotheek!

Alle films