; Mijn moeder is een Gorilla - Hoogt on Tour Mijn moeder is een Gorilla - Hoogt on Tour
ma 18 okt - 2021 maandag 18 oktober 2021

Mijn moeder is een Gorilla

Jonna wordt geadopteerd door een wel heel ongewone pleegmoeder. Hoe loopt dat af? Naar het gelijknamige boek van de Zweedse kinderboekenschrijver Frida Nilsson. 

 

Al zolang ze zich kan herinneren woont Jonna in een weeshuis, wachtend op de dag dat ze wordt geadopteerd. Als er tijdens de ‘open dag’ van het Weeshuis een oude auto het terrein oprijdt is iedereen blij en vol verwachting, maar wanneer daar een stevige Gorilla uitstapt slaat de schrik toe.

Van die schrik bekomen blijkt er direct een klik te zijn tussen Jonna en de Gorilla en al snel worden de adoptiepapieren getekend. Het is natuurlijk wel even wennen aan zo’n Apenmoeder en niet alles gaat van een leien dakje. Toch worden de twee beste maatjes en genieten ze volop van elkaars talenten en het feit dat ze zo verschillend zijn. Maar precies wanneer alles op rolletjes loopt, dreigt Jonna door de burgemeester teruggestuurd te worden naar het kindertehuis… 

Naar het gelijknamige boek van de Zweedse kinderboekenschrijver Frida Nilsson, die vele internationale prijzen voor jeugdliteratuur won en vaak vergeleken wordt met Roald Dahl. 

Over Hoogt in Bieb Neude
Van dinsdag tot en met zondag vertonen we films in Bibliotheek Neude, in de filmzaal op de tweede verdieping. Bij elke filmvoorstelling is, naast een geldig filmticket, het tonen van een coronatoegangsbewijs en een identiteitsbewijs verplicht. Lees hier meer over onze coronamaatregelen.

Alle films