do 24 feb - 2022 donderdag 24 februari 2022

Machinerie Modus Operandi Sessie – Shapeshifters – werken in een nieuwe vorm

Beeldmakers uit verschillende disciplines delen verhalen uit hun werkpraktijk tijdens de Modus Operandi Sessies van de Machinerie Talenthub.

Shapeshifters staan centraal tijdens deze sessie. Wat gebeurt er als je als maker overstapt naar een andere discipline? Of als de vorm van je werk afwijkt van de norm? Welke obstakels kom je tegen als je buiten de gebaande paden treedt en wat levert het op? We organiseren deze sessies om praktijkvoorbeelden te delen met filmmakers, fotografen, kunstenaars, XR-designers, zij die dat willen worden en iedereen die geïnteresseerd is.

De moderator is Luuk Heezen. De sprekers deze avond zijn:

Anouk Kruithof (Dordrecht, 1981) is beeldend kunstenaar. Haar gelaagde, transdisciplinaire benadering omvat fotografie, sculptuur, installatie, kunstenaarsboeken, tekst, performance, video, animatie, websites en (sociale) interventies in het publieke domein. In 2021 werd haar werk geselecteerd voor de Eregalerij van de Nederlandse Fotografie in het Nederlands Fotomuseum te Rotterdam. Haar werk is veelvuldig internationaal tentoongesteld en is opgenomen in openbare collecties zoals die van het Museum Voorlinden en Carnegie Museum of Art. Naast haar kunstpraktijk geeft Kruithof lezingen en workshops, werkt ze als curator en neemt deel aan maatschappelijke projecten. 

Camiel Schouwenaar (1970) schrijft en regisseert jeugddrama-producties en animatiefilms. Na zijn afstuderen aan de Nederlandse Filmacademie begon hij eerst poppenseries te maken die internationale prijzen wonnen. Hij werkt graag voor een jong en breed publiek en zijn werk kenmerkt zich door de combinatie van mooi drama met fantasierijke elementen. Zijn korte animatiefilm “Polska Warrior” won de Prix Jeunesse UNESCO Award, twee Cinekid Awards en een Gouden Kalf. Zijn live-action speelfilm “Strijder” is momenteel in productie en komt zomer 2022 in de bioscoop. Daarnaast ontwikkelt hij samen met studio HappyShip het VR-project “Kafka’s Metamorphosis”.

Ahmet Polat is een Nederlands fotograaf en filmmaker. Hij is tevens oprichter en directeur van Stichting Studio Polat. Mede door zijn biculturele achtergrond (Nederlandse moeder, Turkse vader), slaat Polat in zijn werk een natuurlijke brug tussen de Turkse en Nederlandse cultuur, identiteit en geschiedenis. Dit heeft grote invloed op zijn aanpak en ideeën en is dan ook door zijn hele oeuvre heen te herkennen. Op zoek naar de grenzen binnen zijn eigen medium, viert hij de kruisbestuiving tussen disciplines en creatieve ideeën.

Meer informatie over de Machinerie vind je via www.machinerie.nl

Locatie:

Werkspoorfabriek, Schaverijstraat 9 t/m 15, 3534 AS Utrecht. Let op: Het gaat om de Events-ingang om de hoek van de hoofdentree. 

De Eventspace in de Werkspoorfabriek op de eerste verdieping is te bereiken met een trap. Via de trap bij de entree kom je op de eerste verdieping terecht, waar je direct de eventspace binnenloopt. Helaas niet rolstoeltoegankelijk. Klik hier voor de routebeschrijving.

Coronamaatregelen

  • Klachten? Blijf thuis! 
  • Iemand in je huishouden klachten en koorts? Blijf thuis! 
  • Hoest en nies in je elleboog. 

Voorafgaand aan je bezoek 

  • Kaartjes kunnen alleen online gekocht worden via ons programmaoverzicht. 
  • Heb je kaartjes gekocht en ontwikkel je toch klachten waardoor je niet kunt komen? Neem het zekere voor het onzekere en blijf thuis! Stuur voor aanvang van het evenement een mailtje naar info@hoogt.nl, dan zorgen wij dat je het geld retour krijgt. 

Tijdens je bezoek 

  • Laat je ticket zien op het scherm van je telefoon of op een print. We controleren dan je naam in ons kassa systeem. 
  • Volg te alle tijden de aanwijzingen van onze medewerkers op. 
Alle films