; Lezing Film & Kunst  - Hoogt on Tour Lezing Film & Kunst  - Hoogt on Tour
ma 7 jun - 2021 maandag 7 juni 2021

Lezing Film & Kunst 

Lezing Film & Kunst

Kunst inspireert en laat je anders naar dingen kijken. Op welke manier laten filmregisseurs zich beïnvloeden door kunst? Tijdens de Lezing Film & Kunst laat filmdocent Drs. Constant Hoogenbosch zien hoe film een nieuwe betekenis kan geven aan kunst.    

In de online lezing Film & Kunst gaan we samen met filmdocent Drs. Constant Hoogenbosch in op de relatie tussen film en kunst. Film zelf is een totaalkunst en wordt op zijn beurt beïnvloed door andere kunsten en kunstvormen. In deze lezing kijken we naar film als kunstvorm, naar kunstzinnige films en hoe een regisseur kunstelementen kan inzetten voor een film: zo heeft regisseur Tom Tykwer voor zijn film ‘Perfume’ goed gekeken naar de schilderijen van Caravaggio en verwerkt regisseur Julie Taymor graag kunstvormen in haar films, zoals de schilderijen van Frida Kahlo in de film ‘Frida’ en theatermaskers in de film ‘Across the Universe’. Maar we kijken ook naar de rol van kunstenaars en hun bijdragen aan de film zoals Andy Warhol, Salvador Dalí en Luis Buñuel.

Meer over Drs. Constant Hoogenbosch

Hoogenbosch (Nijmegen, 1967) studeerde Cultuur- en Mentaliteitsgeschiedenis aan de Radboud Universiteit Nijmegen met bijvakken Kunstgeschiedenis, Filosofie, Sociologie en Culturele Antropologie. Hoogenbosch is onder meer werkzaam als docent Film- en Mediatheorie, docent Journalistiek en docent fotografietheorie aan het Rijn IJssel College in Arnhem, verbonden aan de hogeschool in Breda (Breda University) en aangesloten bij het Nederlands Instituut voor Filmeducatie (Eye) in Amsterdam. Naast educatieve werkzaamheden werkt Hoogenbosch aan diverse filmprojecten, crossovers tussen film en andere kunstdisciplines en is hij regelmatig gastprogrammeur en adviseur voor filmhuizen. Hoogenbosch is ook een van de grondleggers en oprichters van het internationaal kortfilm festival Go Short in Nijmegen. Met deze bagage beweegt Hoogenbosch zich dagelijks in de wereld van film en media.

Fotocredit: Guido Coppis

Bestel tickets

Praktisch

Datum: dinsdag 8 juni

Start:  20.00 uur

Prijzen: 9,50 regulier, met kortingen

Een ticket kan tot 8 juni 12:00 gekocht worden.

Er wordt een Zoomlink gestuurd naar de deelnemers. 

Alle films