ma 30 okt - 2023 maandag 30 oktober 2023

Le Ravissement

Le Ravissement is het met lovende kritieken overladen speelfilmdebuut van Iris Kaltenbäck. Een spannend, psychologisch drama over eenzaamheid, veranderende relaties en een wanhopig verlangen naar menselijk contact.

 

Op dezelfde dag dat Lydia’s vriend hun jarenlange relatie verbreekt, vertelt haar beste vriendin Salomé dat ze zwanger is. Vanaf dat moment stort een verdoofde Lydia zich volledig op haar werk als vroedvrouw en op de zorg voor haar vriendin. Steeds verder raakt ze verzonken in haar eigen wereld, totdat ze op een avond Milos ontmoet en een one night stand beleeft. Als Lydia hem na een tijdje onverwacht tegenkomt met Salomé’s baby op de arm, vertelt ze hem een leugen met grote consequenties.

Dit speelfilmdebuut van regisseur Iris Kaltenbäck ging in première op de Semaine de la Critique in Cannes en werd er bekroond met de SACD Award.

Media

‘Stabiel aan de buitenkant, turbulente chaos vanbinnen. Le ravissement is een indringende karakterstudie van een vrouw die de weg kwijtraakt. De kijker mag oordelen over haar desastreuze daad.’ Lees het artikel in de Filmkrant.

‘Een spannende, onvoorspelbare psychologische thriller,’ de Volkskrant – ★★★★

Alle films