ma 16 nov - 2020 maandag 16 november 2020

La Última Primavera

La Última Primavera is aangrijpend sociaal-realistisch drama en een intiem portret van de Spaanse familie Gabarre Mendoza. De Nederlands-Spaanse regisseur Isabel Lamberti ontving afgelopen september op het filmfestival van San Sébastian de New Directors Award. De film ging in première op het Nederlands Film Festival.

In La Cañada Real, een sloppenwijk net buiten Madrid, loopt de spanning op wanneer de bewoners te horen krijgen dat ze hun zelfgebouwde huizen moeten verlaten. Het land waarop ze wonen is verkocht. David, vader van het gezin en een hardwerkende schroothandelaar, wil niet bij de pakken neerzitten en zoekt naar een oplossing binnen het bureaucratische systeem. Maar zijn vrouw, de altijd vrolijke Augustina, weet zich van wanhoop geen raad en ook de jongere leden van de familie, oudste zoon David, schoondochter Maria en de jonge Alejandro (9) worstelen met besef dat binnenkort alles gaat veranderen. La Última Primavera is aangrijpend sociaal-realistisch drama en een intiem portret van de Spaanse familie Gabarre Mendoza. De film is het speelfilmdebuut van filmmaker Isabel Lamberti die eerder twee broertjes uit de Mendoza familie filmde in haar afstudeerfilm Volando Voy (2015).

 

La Última Primavera // Isabel Lamberti //  Nederland, Spanje // 2020 // drama // 77 minuten // Spaans gesproken // Nederlands ondertiteld

Tickets

Regulier  €10
Student/U-pas/CJP/Cultuurkaart/Ledenkorting bibliotheek €8
Cineville €0

Over Hoogt in Bieb Neude

Van dinsdag tot en met zondag vertonen we films in Bibliotheek Neude, in de filmzaal op de tweede verdieping. Onder huidige omstandigheden is er plek voor veertien bezoekers in de zaal. Zo kun je geheel coronaproof naar de film. Lees hier meer over de maatregelen.

Alle films