do 30 jun - 2022 donderdag 30 juni 2022

Knor

Stop Motion is een geweldig filmgenre, wie is er niet fan van Buurman en Buurman en Shaun het Schaap. Maar wist je dat er in Nederland nog nooit een speelfilm in dit genre is gemaakt? Tot nu, want nu is er Knor! Een heerlijke familiefilm, met aanstekelijke muziek: een klassieker in wording.

 

Voor haar negende verjaardag krijgt Babs van haar opa het varkentje Knor cadeau. Haar ouders zijn daar niet zo blij mee. Alleen als Knor zich goed aan de regels houdt en op voorwaarde dat het varkentje een puppycursus volgt, mag Babs het beestje houden. Dan blijkt opa stiekem andere plannen te hebben met Knor. Hij doet mee met de worstenwedstrijd van de Vereniging voor Vleeswaren van Verse Varkens…

Knor is de allereerste Nederlandse stop-motionanimatiespeelfilm en gemaakt door regisseur Mascha Halberstad en gebaseerd op het boek De Wraak van Knor van Tosca Menten (Dummie de Mummie). Het scenario is geschreven door Fiona van Heemstra (De avonturen van Pim en Pom, Vos en Haas). De stemmencast bestaat o.a. uit Hiba Ghafry, Kees Prins, Jelka van Houten, Henry van Loon, Loes Luca, Alex Klaasen, en Remko Vrijdag.

Alle films