vr 27 jan - 2023 vrijdag 27 januari 2023

Knor 6+

Stop Motion is een geweldig filmgenre, wie is er niet fan van Buurman en Buurman en Shaun het Schaap en inmiddels hoort ook Knor in dat rijtje. Een heerlijke familiefilm over de belevenissen van een varkentje en haar baasje Babs. Nu al een klassieker en een geweldige film voor iedereen vanaf 6 jaar. 

Knor

Voor haar negende verjaardag krijgt Babs van haar opa het varkentje Knor cadeau. Haar ouders zijn daar niet zo blij mee. Alleen als Knor zich goed aan de regels houdt en op voorwaarde dat het varkentje een puppycursus volgt, mag Babs het beestje houden. Dan blijkt opa stiekem andere plannen te hebben met Knor. Hij doet mee met de worstenwedstrijd van de Vereniging voor Vleeswaren van Verse Varkens…

Knor is de allereerste Nederlandse stop-motionanimatiespeelfilm en gemaakt door regisseur Mascha Halberstad en gebaseerd op het boek De Wraak van Knor van Tosca Menten (Dummie de Mummie). Het scenario is geschreven door Fiona van Heemstra (De avonturen van Pim en Pom, Vos en Haas). De stemmencast bestaat o.a. uit Hiba Ghafry, Kees Prins, Jelka van Houten, Henry van Loon, Loes Luca, Alex Klaasen, en Remko Vrijdag.

Gouden Kalf Knor

De animatiefilm Knor heeft de Gouden Kalf in de categorie Beste Film gewonnen. Het is voor het eerst dat een animatiefilm de belangrijkste Nederlandse filmprijs krijgt. Daarnaast won deze film ook in de categorie Beste Production Design en Beste Regie.

In de pers

‘Prachtige Nederlandse animatie met een Roald Dahl-vibe.’ – ★★★★★ NRC

‘Aan elk detail is te merken dat familiefilm ‘Knor’ met liefde gemaakt is.’ – ★★★★ de Volkskrant

‘Knor is om op te vreten.’ – ★★★★★ Kidsweek

‘Aanstekelijke komedie zonder leeftijdsgrenzen.’ – Filmkrant

Alle films