vr 16 sep - 2022 vrijdag 16 september 2022

Keep an Eye Filmacademie Festival on Tour – Blok C

Hoogt on Tour kijkt altijd naar jong talent. We zien heel veel en tonen graag hun werk. Deze vrijdag kun je een hele dag meekijken naar werk van meer dan 80 jonge makers van de Nederlandse Filmacademie lichting 2022. In 4 blokken zie je hun eindexamenwerk.

This is your captain speaking – Fictie 
Idriss Nabil, NL 2022, Fictie, 24’
Om te voorkomen dat zijn muziekdocent Seydou het land wordt uitgestuurd, besluit de tienjarige Asare hem te adopteren. Als de volwassen realiteit Asare’s plan inhaalt, dreigt hij niet alleen Seydou te verliezen, maar ook zijn onschuldige blik.  

Swans Reflecting Elephants – Docu
Niek Silvan, NL 2022, Documentaire, 26’17’’
Swans Reflecting Elephants is een film over de vervreemde relatie met het spiegelbeeld. Als regisseur Niek Silvan in de spiegel kijkt, ziet hij iemand die er zo monsterlijk uitziet dat het haast onmenselijk is. Zoekend naar een oplossing, drijven er pijnlijke antwoorden uit zijn jeugd naar boven.  

LOUDER! SO I CAN HEAR YOU – Docu
Laura Bokhoven, NL 2022, Documentaire, 29’
In deze documentaire roadmovie zet een verborgen verhaal over de overleden vader van de filmmaakster een reis in het heden in gang. Onderweg vermengt het landschap zich met een poëtisch dialoog tussen vader en dochter en dienen voorbijgangers als raadgevers in het rouwproces en de zoektocht naar haar vaders verleden.  

De volledige credits en meer informatie over de studenten zijn te vinden op filmacademiefestival.nl

Alle films