vr 16 sep - 2022 vrijdag 16 september 2022

Keep an Eye Filmacademie Festival on Tour – Blok A

Hoogt on Tour kijkt altijd naar jong talent. We zien heel veel en tonen graag hun werk. Deze vrijdag kun je een hele dag meekijken naar werk van meer dan 80 jonge makers van de Nederlandse Filmacademie lichting 2022. In 4 blokken zie je hun eindexamenwerk. 

Eos – Fictie VFX 
Razan Hassan, NL 2022, Fictie, 5’37’’
In een dystopische wereld waar een onderdrukkend systeem mensen dwingt een masker te dragen, vindt Eos, een jonge rebel, een weg naar bevrijding door zich te verbinden met haar innerlijke zelf.  

Entertain Me – Fictie 
Beek Groot, NL 2022, Fictie 27’52’’
Revi droomt van een leven in de spotlights zoals zijn idolen in Hollywood. Als het cruiseschip, waar hij op werkt als Bingo-showhost, aanmeert in Amsterdam gaat hij die droom nog één keer achterna. Op deze tocht door Amsterdam komt hij er echter achter dat, in de wereld van nu, er geen plek is voor entertainers zoals hij en wordt hij geforceerd om zijn definitie van succes aan te passen.  

Filho – Documentaire 
Tomas Ponsteen, NL 2022, Documentaire, 23’04’’
Filmmaker Tomas Ponsteen is geadopteerd uit Brazilië en heeft niet de behoefte om op zoek te gaan naar zijn biologische moeder. Sinds onthullingen over adoptiemisstanden vraagt hij zich af in hoeverre zijn keuze om niet te zoeken vrijblijvend is.  

Joan’s Theme – Fictie 
Kiefer Eijckelhof, NL 2022, Fictie, 22’
Wanneer Joan auditie doet voor een belangrijke jazz master komt ze erachter dat het niet lukt om emotie in haar muziek te leggen. De ziekte van Joan’s moeder brengt haar uit evenwicht en beïnvloedt haar gevoelswereld. Joan gaat de strijd aan met de negatieve emoties, maar dit blijkt niet de oplossing.  

De volledige credits en meer informatie over de studenten zijn te vinden op filmacademiefestival.nl

Alle films