ma 4 okt - 2021 maandag 4 oktober 2021

Keep an Eye Filmacademie Festival | Blok B

Wil jij weten wie de nieuwe Paul Verhoeven wordt? Kom dan naar Keep an Eye Filmacademie Festival. Tjokvol documentaires, korte speelfilms en animatiefilms van de bachelor studenten van de Nederlandse Filmacademie, lichting 2021. 

Het Keep an Eye Filmacademie Festival zit tjokvol documentaires, korte speelfilms en animatiefilms van de bachelor studenten van de Nederlandse Filmacademie, lichting 2021. 

Er zijn twee verschillende blokken met films (Blok A en Blok B). Je kunt ze allebei na elkaar zien of een keuze maken uit een van de twee blokken. 

Blok B 

Kimiko | Animatie | Regie: Faydim Ramshe | 2 minuten 

Kimiko (9) trekt met de trein van haar dorp naar de stad om voor het eerst bij haar moeder te gaan wonen. Kimiko wordt in verwarring gebracht door een treinreclame over maskers, een verwarring die groeit als ze erachter komt dat haar moeder haar gezicht ook achter een masker verbergt. Deze film kwam tot stand in samenwerking met KRO-NCRV. 

Alleen Vliegen | Drama | Regie: Noen Brouwer | 25 minuten 

De brutale Lily (19), verloskundige in opleiding, worstelt met de complexe relatie met haar vader. Ze let tijdens de bevalling waarbij ze assisteert meer op de kersverse vader dan op de pasgeboren baby zelf. Terug in haar ouderlijk huis staat Lily voor een dilemma: zich kwetsbaar opstellen en de confrontatie met haar vader aangaan met de mogelijkheid afgewezen te worden, maar misschien wel krijgen waar ze naar verlangt. Of zwijgen, veilig en zonder risico, maar zich altijd blijven afvragen hoe het had kunnen zijn.  Deze film kwam tot stand in samenwerking met AVROTROS. 

Yalda, de langste nacht | Drama | Regie: Faydim Ramshe | 27 minuten 

Terwijl Faydim, dertien jaar na haar emigratie naar Nederland, worstelt met gevoelens van heimwee en gemis naar haar vaderland Iran, vraagt haar jongere broertje haar hem te helpen met de voorbereidingen van zijn immigratie naar Nederland. Dit zet Faydim ertoe aan om haar eigen keuzes nog eens te overwegen.  Deze film kwam tot stand in samenwerking met NTR. 

Deze film wordt getipt door onze filmprogrammeur Miranda van Gelder:  “De viering van de langste nacht is een sfeervolle omlijsting van het inwendige conflict van de dertienjarige Faydim. De film is dicht op de huid gefilmd, wat het verhaal versterkt.” 

Ticketprijzen per blok: 

6 euro voor een regulier ticket 

5 euro met CJP/Cultuurkaart/U-Pas en Bibliotheekpas 

Gratis met Cineville 

Over Hoogt in Bieb Neude
Van dinsdag tot en met zondag vertonen we films in Bibliotheek Neude, in de filmzaal op de tweede verdieping. Bij elke filmvoorstelling is, naast een geldig filmticket, het tonen van een coronatoegangsbewijs en een identiteitsbewijs verplicht. Lees hier meer over onze coronamaatregelen.

Voor degenen die graag nog op afstand naar de film willen hebben wij speciale Op Afstand vertoningen. Bij deze vertoningen wordt tussen elk gezelschap twee stoelen vrijgelaten. Het aanbod bekijk je via de selectie ‘Op Afstand’ via hoogt.nl/films.

Alle films