ma 4 okt - 2021 maandag 4 oktober 2021

Keep an Eye Filmacademie Festival | Blok A

Wil jij weten wie de nieuwe Paul Verhoeven wordt? Kom dan naar Keep an Eye Filmacademie Festival. Tjokvol documentaires, korte speelfilms en animatiefilms van de bachelor studenten van de Nederlandse Filmacademie, lichting 2021. 

Er zijn twee verschillende blokken met films (Blok A en Blok B). Je kunt ze allebei na elkaar zien of een keuze maken uit een van de twee blokken. 

BLOK A  

The Underdogs | Regie: Tim Jung | 26 minuten 

Het Nederlandse waterpolo-mannenteam is sinds 2000 niet gekwalificeerd voor de Olympische Spelen. Tijdens het Olympisch Kwalificatietoernooi in Rotterdam 2021 krijgt de ploeg een nieuwe kans. The Underdogs volgt Bilal, Eelco, en Robin tijdens de voorbereidingen. De kans dat ze slagen is klein, dat weten ze allemaal. Maar stél je voor dat het lukt. Deze film kwam tot stand in samenwerking met BNNVARA. 

De Pinpas | Regie: Faydim Ramshe | 20 minuten 

Wanneer de Poolse au pair Karina samen met haar oppaskinderen boodschappen wil afrekenen, merkt ze dat de moeder haar de pincode niet toevertrouwt. Er ontstaat een kleine scheur in de vertrouwensband tussen Karina en het gezin, met alle gevolgen van dien. Deze film kwam tot stand in samenwerking met Human. 

Deze film wordt getipt door onze filmprogrammeur Miranda van Gelder: “Een film waarin goed gespeeld wordt en waar je een unheimisch gevoel van krijgt; want waarom laten de ouders hun kinderen wel bij au pair Karina maar mag ze de pincode niet weten om boodschappen te doen?” 

De Dochter van de Dominee | Regie: Christine Boersma | 24 minuten 

Filmmaker en domineesdochter Christine Boersma heeft sinds een aantal jaren sterke twijfels over het geloof waar haar ouders haar mee hebben opgevoed. Ze is zich bewust geworden van de religieuze bubbel waar ze jarenlang in leefde. In deze egodocumentaire biecht Christine deze twijfels aan hen op. Deze film kwam tot stand in samenwerking met EO. 

Ticketprijzen per blok: 

6 euro voor een regulier ticket 

5 euro met CJP/Cultuurkaart/U-Pas en Bibliotheekpas 

Gratis met Cineville 

Over Hoogt in Bieb Neude
Van dinsdag tot en met zondag vertonen we films in Bibliotheek Neude, in de filmzaal op de tweede verdieping. Bij elke filmvoorstelling is, naast een geldig filmticket, het tonen van een coronatoegangsbewijs en een identiteitsbewijs verplicht. Lees hier meer over onze coronamaatregelen.

Voor degenen die graag nog op afstand naar de film willen hebben wij speciale Op Afstand vertoningen. Bij deze vertoningen wordt tussen elk gezelschap twee stoelen vrijgelaten. Het aanbod bekijk je via de selectie ‘Op Afstand’ via hoogt.nl/films.

Alle films