do 24 feb - 2022 donderdag 24 februari 2022

In het belang van het kind

Een indringende documentaire over een moeder die gevangen zit in de wereld van de jeugdbescherming en strijdt voor een hereniging met haar kinderen. 

 

Ilona heeft alles over voor haar drie kinderen, maar door haar vechtscheiding staat ze onder toezicht van de jeugdbescherming. Haar oudste dochter Myrthe woont bij haar als de kinderrechter besluit de machtiging af te geven om Myrthe uit huis te plaatsen. Myrthe duikt direct onder en blijft een half jaar onvindbaar. Eenmaal terug bij haar moeder wordt ze dezelfde week nog opgepakt en afgevoerd naar een crisisopvang voor tienermoeders en drugsverslaafden. In de documentaire zien we hoe Ilona als moeder probeert het beste te doen in het belang van haar kinderen, maar volgens de jeugdbeschermers is ze door haar strijd juist het belang van de kinderen uit het oog verloren.  

Op 9 maart is In het belang van het kind eenmalig en exclusief bij Hoogt in Bieb Neude te zien. In de week van de vertoning is het precies één jaar geleden dat Myrthe van de jeugdzorg is verlost.  

Over Hoogt in Bieb Neude
Wist je dat we maar liefst zes dagen per week films vertonen in de Bibliotheek Neude? Van dinsdag tot en met zondag kun je bij ons terecht voor een uitgebreid aanbod aan ijzersterke films. Je vindt ons op de tweede verdieping in de bibliotheek!

Alle films