ma 24 aug - 2020 maandag 24 augustus 2020

In de Armen van Morpheus

Ben je degene in je slaap of de persoon als je wakker bent? Is je dagelijkse leven een gevolg van hoe je de nacht bent doorgekomen? Of is je nachtleven een verwerking van je dagelijks bestaan? In de armen van Morpheus begint als een documentaire en verandert geleidelijk in een mozaïek van zinnenprikkelende slaapvertellingen.

In de Armen van Morpheus is een ontdekkingstocht naar de schoonheid en de wreedheid van de slaap. Roselien is altijd moe en valt overal in slaap. Emily wordt geplaagd door heftige nachtmerries en slaapwandelen. En wat als je maar twee uur slaapt per nacht en de rest van de nacht doorwaakt? Bieden medicijnen en rituelen betere nachten? In ieder geval leveren de nachtelijke belevenissen bijzonder poëtisch filmmateriaal op.

In de Armen van Morpheus // Marc Schmidt //  Nederland // 2019 // documentaire // 82 minuten // Nederlands gesproken

Tickets

Regulier  €10
Student/U-pas/CJP/Cultuurkaart €8
Cineville €0

Over Hoogt in Bieb Neude

Vanaf augustus 2020 heeft Hoogt on Tour een vaste locatie om zijn bijzondere films te vertonen. In de filmzaal op de tweede verdieping van Bibliotheek Neude programmeert Hoogt on Tour zes dagen per week – van dinsdag t/m zondag – premièrefilms onder de naam Hoogt in Bieb Neude, Neude 11, 3512 AE Utrecht.

Alle films