ma 16 nov - 2020 maandag 16 november 2020

IDFA Extended – Songs of Repression

Songs of Repression, van de makers van The Act of Killing, onderzoekt hoe de overgebleven bewoners van de gemeenschap Colonia Dignidad, omgaan met 45 jaar kindermisbruik, collectieve afranselingen en slavernij-achtige taferelen. Met intieme gesprekken en prachtige beelden ontrafelen de documentairemakers een gruwelijke geschiedenis.
Aan de voet van het Chileense Andesgebergte ligt een idyllische Duitse kolonie. De pracht van de plek verbergt echter een afschuwelijk verleden. In 1961 emigreerden de Duitse prediker Paul Schaefer en zijn gemeenschap naar Chili om daar de armen te helpen. Ze richtten de Colonia Dignidad op. Al snel veranderde deze in een gesloten sekte waar waardigheid ver te zoeken was: 45 jaar kindermisbruik, collectieve afranselingen en slavernij-achtige taferelen. Daarnaast steunde de ooit idealistische geloofsgemeenschap het terreurbewind van Pinochet door politieke gevangenen te martelen, te vermoorden en in massagraven te begraven op hun enorme landgoed.

Songs of Repression // Marianne Hougen-Moraga // Denemarken // 2020 // 98 minuten // documentaire // Duits en Spaans gesproken // Engels ondertiteld

Tickets

Regulier  €10
Student/U-pas/CJP/Cultuurkaart/Ledenkorting bibliotheek €8
Cineville €0

IDFA Extended in Utrecht

Het grootste documentaire filmfestival ter wereld realiseren ten tijde van corona; dat vraagt om een nieuwe aanpak. Dit jaar zet IDFA van 18 november tot en met 6 december de documentaire cinema niet alleen in Amsterdam en online in de schijnwerpers, maar ook in de filmtheaters door heel Nederland. Hoogt on Tour brengt IDFA naar Utrecht en vertoont maar liefst zeven IDFA documentaires.

Over Hoogt in Bieb Neude

Van dinsdag tot en met zondag vertonen we films in Bibliotheek Neude, in de filmzaal op de tweede verdieping. Onder huidige omstandigheden is er plek voor veertien bezoekers in de zaal. Zo kun je geheel coronaproof naar de film. Lees hier meer over de maatregelen.

Alle films