ma 16 nov - 2020 maandag 16 november 2020

IDFA Extended – Silence of the Tides

Silence of the Tides is een poëtische auteursfilm, waarin de continue ‘ademhaling’ van het Waddengebied centraal staat. Een film over getijden, steeds terugkerende cycli en contrasten. Over de relatie tussen mens en natuur, veranderend licht en de altijd aanwezige horizon. Regisseur en cameraman Pieter-Rim de Kroon (Hollands Licht, A Day in a Life, V.I.S.S.E.N) maakte vele films over culturele, maatschappelijke en natuuronderwerpen, die werden bekroond met meer dan 140 internationale onderscheidingen waaronder een Gouden Kalf voor Hollands Licht.

Een intens cinematografisch portret van het internationale Waddengebied. Een film die in- en uitademt met de getijden van het Werelderfgoed, een van de grootste aaneengesloten wetlands ter wereld. De breekbare relatie tussen mens en natuur verkennend. De cycli en contrasten van de seizoenen: leven en dood, storm en stilte, de massa en het individu, zijn haast hypnotiserend. Een poëtische overpeinzing, geen voice over of interviews, een overweldigend decor van lucht, water, wind, mist en voortdurend veranderend licht. Silence of the Tides is speciaal gemaakt voor het grote doek met als eerste Nederlandse productie, een levensechte Dolby Atmos soundtrack is een hallucinerende bioscoop ervaring.

Silence of the Tides // Pieter-Rim de Kroon // Nederland // 2019 // 104 minuten // documentaire

Tickets

Regulier  €10
Student/U-pas/CJP/Cultuurkaart/Ledenkorting bibliotheek €8
Cineville €0

IDFA Extended

Het grootste documentaire filmfestival ter wereld realiseren ten tijde van corona; dat vraagt om een nieuwe aanpak. Dit jaar zet IDFA van 18 november tot en met 6 december de documentaire cinema niet alleen in Amsterdam en online in de schijnwerpers, maar ook in de filmtheaters door heel Nederland. Hoogt on Tour brengt IDFA naar Utrecht en vertoont maar liefst zeven IDFA documentaires.

Over Hoogt in Bieb Neude

Van dinsdag tot en met zondag vertonen we films in Bibliotheek Neude, in de filmzaal op de tweede verdieping. Onder huidige omstandigheden is er plek voor veertien bezoekers in de zaal. Zo kun je geheel coronaproof naar de film. Lees hier meer over de maatregelen.

Alle films