ma 1 nov - 2021 maandag 1 november 2021

IDFA Extended | Bigger Than Us

Wereldwijd verzetten jongeren zich tegen ongelijkheid, klimaatontwrichting en anderonrecht. De Indonesische Melati, succesvol activist tegen plasticvervuiling, maakt een hoopgevende reis langs moedige generatiegenoten. Wat drijft hen?

Overal ter wereld vragen jongeren aandacht voor schijnbaar uiteenlopende problemen: klimaatontwrichting, inperking van de persvrijheid, sociale onrechtvaardigheid, voedselonzekerheid, mensenrechtenschendingen of een gebrek aan toegang tot onderwijs. Allemaal geloven ze dat het anders kan en moet, en dat zij het verschil kunnen maken. Zoals Melati, die er als kind met haar zusje voor zorgde dat de verkoop van plastic zakjes enwegwerpverpakkingen op Bali werd verboden.

Voor deze hoopgevende film reist Melati, inmiddels twintig, de wereld rond, op zoek naarmedestrijders. Leeftijdgenoten die misschien het nieuws niet halen, maar wel levensveranderen en soms zelfs redden. Een van hen is Mary, die naar Griekenland is gegaan om bootvluchtelingen te helpen. Ze wil zeker weten dat ze alles in haar macht heeft gedaan omde situatie te verbeteren, hoe klein haar bijdrage ook is.

Ook in Malawi, Libanon, Brazilië, Oeganda en de Verenigde Staten ontmoet Melati jongeren die soms met gevaar voor eigen leven proberen de fouten van de generaties voor hen te repareren. Waar halen ze de kracht vandaan? Wat drijft hen?

IDFA is weer terug in de theaters! De mooiste documentaires zie je niet alleen tijdens het festival van 17 t/m 28 november in Amsterdam, maar ook bij ons! IDFA Extended biedt je het beste van de documentaire cinema. 

Over Hoogt in Bieb Neude
Van dinsdag tot en met zondag vertonen we films in Bibliotheek Neude, in de filmzaal op de tweede verdieping. Bij elke filmvoorstelling is, naast een geldig filmticket, het tonen van een coronatoegangsbewijs en een identiteitsbewijs verplicht. Lees hier meer over onze coronamaatregelen.

Alle films