ma 14 sep - 2020 maandag 14 september 2020

Het Lied van de Zee 6+

Het lied van de Zee is een bloedstollend mooi sprookje, met wonderlijke personages en onvoorstelbaar detail- en fantasierijke decors. Animatiefilm voor kinderen vanaf 6 jaar.

Ben en Saoirse wonen met hun vader op een klein eiland voor de Ierse westkust. Om de kinderen te beschermen voor de gevaren van de zee, neemt oma ze mee naar haar huis in de stad. De kinderen volgen een spoor van magische lichtjes dat hen naar een verborgen grot leidt. Daar ontdekt Ben dat de elfen uit de verhalen van zijn mama echt bestaan. En dat zijn zusje Saoirse eigenlijk een selkie is, een soort zeemeermin met een magische zang. Ze kan zowel de gedaante van een mensenkind als van een zeehond hebben. Maar de elfen zijn in gevaar. Ze veranderen in stenen en al hun gevoelens worden door de uilenheks opgesloten in glazen potten. Alleen het magische gezang van een selkie kind kan deze vloek opheffen.

Het Lied van de Zee // Tomm Moore, Will Collins //  Frankrijk, Ierland // 2014 // animatie // 93 minuten // Nederlands gesproken

Tickets

Regulier  €7,50
Bibliotheekleden/U-pas kortingstarief €6,50
Cineville €0

Over Hoogt in Bieb Neude

Vanaf augustus 2020 heeft Hoogt on Tour een vaste locatie om zijn bijzondere films te vertonen. In de filmzaal op de tweede verdieping van Bibliotheek Neude programmeert Hoogt on Tour zes dagen per week – van dinsdag t/m zondag – premièrefilms onder de naam Hoogt in Bieb Neude, Neude 11, 3512 AE Utrecht.

 

 

Alle films