ma 29 okt - 2018 maandag 29 oktober 2018

Good Manners

De jonge, bloedmooie Ana is ongehuwd zwanger en verstoten door haar rijke familie. Ze neemt de eenzame verpleegster Clara in dienst als nanny en huishoudelijke hulp. Tussen de twee vrouwen ontstaat een hechte band, die uitmondt in een passievolle liefdesrelatie ondanks het verschil in huidskleur, afkomst en karakter. Beiden dragen bovendien een geheim met zich mee in de kille moderne stad.

Er hangt een zekere spanning in de lucht. Geleidelijk komt Clara erachter dat er iets vreemds aan de hand is met Ana en haar baby. Wat betekenen al die stukken vlees in de koelkast en die nachtelijke slaapwandelingen bij volle maan ? “Grote ogen, grote mond, grote handen…”, verklapt Dr. Ciro wanneer hij de echoscopie bekijkt van Ana’s nog ongeboren kind. Na een noodlottige bevalling staat Clara er alleen voor, met Ana’s bijzondere baby. Ze beschermt het schattige jongetje zo goed en kwaad als ze kan tegen zijn lot, maar hoe ouder de jongen wordt, hoe sterker de roep van de volle maan.

De gestileerde decors, betoverende belichting en muzikale intermezzo’s maken van GOOD MANNERS een atypische horrorfilm èn een feest voor oog en oor. Onderliggende thema’s als moederschap en de Braziliaanse klassenmaatschappij worden speels behandeld in de liefste horrorfilm die je ooit zag…

Deze film is te zien vanaf 29 november.

Alle films