ma 22 nov - 2021 maandag 22 november 2021

Filmclub | Voorpremière The Most Beautiful Boy in the World

De herfst begint ons in te halen en het druilerige weer trekt de filmbezoekers naar de zaal. 24 en 25 november om 16.00 uur nodigen wij je dan ook weer van harte uit voor de filmclub. We zitten dan midden in het International Documentary Film Festival Amsterdam, met ook vertoningen onder hun paraplu in onze filmzaal in de bibliotheek onder de noemer IDFA Extended. Wij vonden het dan ook hoogste tijd voor een mooie documentaire in de filmclub.

 

We gaan kijken naar een voorpremière van The Most Beautiful Boy in the World, van Kristina Lindström en Kristian Petri over voormalig tienerster Björn Andrésen, die de legendarisch Tadzio in Visconti’s meesterwerk Death in Venice speelde. Hij neemt ons mee op een bijzondere reis langs persoonlijke herinneringen, filmgeschiedenis, magie en tragiek, in wellicht de laatste poging om eindelijk zijn leven weer op de rails te krijgen. De film komt in Nederland pas op 9 december uit, dus wees erbij op deze speciale voorpremière met wederom natuurlijk een inleiding.

 

Vijftig jaar na de première van Death in Venice neemt voormalig tienerster Björn Andrésen, die de legendarisch Tadzio in Visconti’s meesterwerk speelde, ons mee op deze bijzondere reis.

In 1970 reist Luchino Visconti door Europa op zoek naar de perfecte jongen om volmaakte schoonheid te belichamen in zijn filmbewerking van Thomas Mann’s Death in Venice. In Stockholm ontdekt hij de Zweedse Björn Andrésen, een verlegen jongen van 15 die op slag internationaal beroemd wordt en een korte maar intense periode van zijn turbulente jeugd doorbrengt tussen het Lido in Venetië, Londen, het filmfestival in Cannes en het verre Japan.

Over Hoogt in Bieb Neude
Van dinsdag tot en met zondag vertonen we films in Bibliotheek Neude, in de filmzaal op de tweede verdieping. Bij elke filmvoorstelling is, naast een geldig filmticket, het tonen van een coronatoegangsbewijs en een identiteitsbewijs verplicht. Lees hier meer over onze coronamaatregelen.

Alle films