ma 9 dec - 2019 maandag 9 december 2019

Film in de Bieb – Twenty Feet From Stardom

Hoogt on Tour vertoont in samenwerking met de Centrale Bibliotheek Utrecht de muziekdocumentaire Twenty Feet From Stardom. De film is Engels gesproken en Nederlands ondertiteld, Hoogt on Tour verzorgt een korte inleiding.

Over Twenty Feet From Stardom

Een swingend eerbetoon aan enkele grootse vocalisten, die iedereen wel eens heeft gehoord, maar die bijna niemand kent. Sterren als Bruce Springsteen, Sting en Mick Jagger tonen in deze Oscarwinnende documentaire hun diepe respect voor deze miskende helden, hun backing vocals, die op enkele meters van de roem met veel passie hun werk doen.

Wat zou popmuziek zijn zonder riffs, refreinen en harmonieën van achtergrondzangers en –zangeressen? Hoewel deze muzikanten net buiten de schijnwerpers blijven staan, zijn het juist hun stemmen die ontelbare nummers legendarisch hebben gemaakt. Twenty Feet from Stardom belicht de carrières van enkele belangrijke achtergrondzangeressen waaronder Darlene Love, Merry Clayton, Lisa Fischer en Judith Hill.

De meeste van hen begonnen met zingen in een gospelkoor. Vrijwel allemaal zingen ze met gemak de grote sterren van het podium. Maar waarom staan zij dan toch op de achtergrond? Is dat een keuze of hun lot?

Een voortreffelijke muziekdocumentaire. Regisseur Morgan Neville heeft goud aangeboord.” – NRC

Een film die je bijna staand in je stoel wil bekijken. Wat een muziek, wat een levens, wat een vrouwen!” – Het Parool

Twenty Feet From Stardom // Morgan Neville // Verenigde Staten // 2013 // 91 minuten // Engels gesproken // Nederlandse ondertitels

Bestel hier je tickets

Locatie

Centrale Bibliotheek Utrecht, Oudegracht 167, 3511 AL Utrecht

Prijs

Regulier: €7,50
Student/Leden van de bibliotheek: €5,-
Cineville is niet geldig

Alle films