do 15 okt - 2020 donderdag 15 oktober 2020

Film in de Bieb: The Two Escobars

The Two Escobars is een enerverende documentaire, waarin regisseurs Jeff en Michael Zimbalist twee verhalen laten samenkomen: dat van Colombia als aankomend voetbalgrootmacht en dat van Colombia ten tijde van een burgeroorlog, waarin drugskartels een belangrijke invloed hadden. Blijf na de film zitten voor een nagesprek met Colombiakenner Karin Anema van wie onlangs het boek ‘De wet van de stilte – Reis door Colombia’ is verschenen.

Geen familie, maar wel allebei met dezelfde achternaam geboren in dezelfde stad in Colombia: Pablo  en Andrés Escobar. Terwijl Andrés opgroeit tot één van Colombia’s meest geliefde voetballers en een international, wordt Pablo de meest beruchte drugsbaron aller tijden. Ze delen een grote liefde: voetbal. Hun paden moesten elkaar wel kruisen. Met de opkomst van Pablo, en diens financiële steun aan het voetbal, werd de hele Colombiaanse voetbalcultuur geobsedeerd, wat resulteerde in grote gevolgen met fatale afloop.

 

The Two Escobars // Jeffrey en Michael Zimbalist //  Verenigde Staten, Colombia // 2010 // 102 minuten // documentaire // Engels, Spaans gesproken // Engels ondertiteld

Maandelijks vertonen we een film die we in samenwerking met Bibliotheek Neude programmeren. Deze film wordt gedraaid in de theaterzaal van de Bieb Neude. Vaak met een nabespreking. Ticketverkoop gaat via de bibliotheek:

Tickets

Regulier  €10
Voor Bibliotheekleden en U-Pashouders €8

Bestel tickets

Locatie

Bibliotheek Neude, theaterzaal, Neude 11, 3512 AE Utrecht

 

Alle films