di 25 aug - 2020 dinsdag 25 augustus 2020

Film in de Bieb – For Sama

For Sama is een intiem en hartverscheurend verslag over het conflict in Syrië vanuit het vrouwelijk perspectief. Het won op het Cannes filmfestival de prijs voor beste documentaire. Na de film is er een nagesprek met Tineke Ceelen, directeur van Stichting Vluchteling.

Midden in de burgeroorlog worden een journalist en een arts verliefd op elkaar. Terwijl de bombardementen in Aleppo dagelijkse kost zijn, krijgen zij een prachtige baby: Sama. Met haar camera in de hand doet de moeder vijf jaar lang verslag van het dagelijks bestaan, de gruwelijkheden rondom familie, vrienden en de stad. De vraag is: moeten zij vluchten om hun jonge dochter te beschermen of blijven zij vrienden en achterblijvers helpen in het verzet?

For Sama // Waad al-Kateab en Edward Watts // VK // 2019 // 100 minuten // documentaire // Arabisch gesproken // Nederlands ondertiteld // Inclusief nagesprek

Maandelijks vertonen we een film die we in samenwerking met Bibliotheek Neude programmeren. Deze film wordt gedraaid in de theaterzaal van de Bieb Neude. Ticketverkoop gaat via de bibliotheek, zie de button hieronder:

Alle films