; Film in de Bieb | De Wilde Stad met nagesprek Mark Verkerk - Hoogt on Tour Film in de Bieb | De Wilde Stad met nagesprek Mark Verkerk - Hoogt on Tour
do 9 sep - 2021 donderdag 9 september 2021

Film in de Bieb | De Wilde Stad met nagesprek Mark Verkerk

De makers van de film De Wilde Stad weten precies waar de natuur in onze hoofdstad zich bevindt: op meer plekken dan je denkt. Ze gaan met een bootje op zoek naar duivennesten onder de bruggen. 

Bergketens van glas en beton, industriële savannes, kilometers rioolbuizen. Voor een groot aantal wilde dieren, bomen en planten zijn onze straten, tunnels, waterwegen en gebouwen van baksteen net zo geschikt en aantrekkelijk als een oerbos of nieuwe wildernis. De stad verdringt of vervangt niet de natuur, het ís natuur. 

Een meeslepend verhaal vol avontuurlijke ontmoetingen tussen dieren en mensen met in de hoofdrol de bekende filmkater Abatutu. De kat is een rasechte stadsbewoner. Hij houdt van de stad, weet elk plekje te vinden en kent zijn bewoners, zowel dieren als mensen. Hij ziet dingen die voor veel mensen onopgemerkt blijven, simpelweg omdat ze te druk zijn, met zichzelf of met hun mobiele telefoon en geeft zijn commentaar daarop. 

Een film die spannende gescripte scènes verbindt met verrassende documentaire beelden van de stedelijke natuur. Een stadse film die de dynamiek, snelheid, kracht, schoonheid en humor van de natuur in een stedelijke omgeving laat zien met verrassende plotwendingen. 

Met nagesprek regisseur met Mark Verkerk.

Van de makers van de natuurfilms De Nieuwe Wildernis (Gouden Kalf 2013) en Holland–Natuur in de Delta (Gouden Film 2015).

★★★★ – NRC: ‘Warm onthaal voor wat er leeft in de stad.’ 

★★★ – De Volkskrant: ‘BBC-waardige beelden.’ 

De Filmkrant: ‘Een mooie ode aan de stad en de natuur.’ 

Koop je tickets

Film in de Bieb
Bibliotheek Utrecht organiseert in samenwerking met Hoogt on Tour de reeks Film in de Bieb. We vertonen bij de Centrale Bibliotheek Utrecht een boekverfilming of een film die past binnen de thematiek van de maand. De avond wordt altijd afgesloten met een kort nagesprek met een interessante gast.
 

Tickets
Regulier: € 10
Bibliotheekleden: €5

Alle films