di 18 feb - 2020 dinsdag 18 februari 2020

Film in de Bieb – Black Butterflies

Selectie: Bibliotheek Neude

Hoogt on Tour vertoont in samenwerking met de Centrale Bibliotheek Utrecht Black Butterflies. In de gloednieuwe bibliotheek op de Neude. Om de opening van dit prachtige nieuwe gebouw te vieren is de film gratis toegankelijk.

Reserveer je plek

Over Black Butterflies

Black Butterflies is een biopic over de dichter Ingrid Jonker (1933-1965), een van Zuid-Afrika’s meest vooraanstaande dichters. In 1994 las Nelson Mandela bij zijn verkiezing haar gedicht ‘The Child (who was shot dead by soldiers in Nyanga)’, wat haar definitief wereldwijde roem bezorgde. Ingrid Jonker wordt gespeeld door Carice van Houten, Rutger Hauer speelt haar autoritaire vader.

Tegen de achtergrond van de Zuid-Afrikaanse roerige jaren ‘60, verbeeldt Black Butterflies het leven en de gevoelige geest van de getalenteerde dichter. Ingrid Jonker vocht in haar turbulente leven tegen drank, depressie en haar moeizame relaties. Haar grote liefde in, schrijver Jack Cope, kan haar niet het geluk en de gemoedsrust geven waar ze naar zoekt. Met haar autoritaire, racistische vader Abraham Jonker – een rechtse minister voor de Nasionale Party tijdens het door Ingrid verfoeide Apartheidsregime – heeft ze een moeizame relatie. De film toont hoe haar psychische gemoedstoestand steeds wankeler wordt, maar besteed ook volop aandacht aan haar rijke oeuvre.

De film is Engels gesproken en Nederlands ondertiteld, na afloop bespreken we de thema’s uit film met een bijzondere gast.

Black Butterflies // Paula van der Oest // Nederland, Duitsland, Zuid-Afrika // 2011 // Biopic, Drama // 128 minuten // Engels gesproken // Nederlands ondertiteld

Over Hoogt on Tour

Na het vertrek van Filmtheater ’t Hoogt uit de Utrechtse binnenstad vertoont Hoogt on Tour films op diverse locaties in de stad. Voor specifieke doelgroepen selecteert en programmeert Hoogt on Tour unieke films, documentaires en klassiekers. De films zijn te zien bij onder andere Molen de Ster in Lombok, De Nijverheid in het Werkspoorkwartier en de Parel van Zuilen.

Locatie
Centrale Bibliotheek
Drakenburgstraat 4
3512 AE Utrecht

Tickets 
Gratis toegang. Reserveer je ticket via onderstaande knop.

Reserveer je plek

Alle films