do 24 sep - 2020 donderdag 24 september 2020

Deux

Een gevoelig en zorgvuldig opgebouwd drama van regisseur Filippo Meneghetti, die voor zijn regiedebuut acteerkanonnen als Barbara Sukowa en Martine Chevallier wist te strikken. En dat is te zien! Deux beleefde de wereldpremière op het Toronto Filmfestival.

Voor familie en de buitenwereld zijn Madeleine en Nina buurvrouwen die dezelfde gang in een appartementencomplex delen. In werkelijkheid leiden zij samen een liefdevol leven en genieten van de dingen van alledag, ook al vertegenwoordigen beide vrouwen verschillende werelden. Hun deuren staan altijd open en ze bewegen zich vrijelijk tussen de appartementen. Tot hun portaal onverwacht gesloten wordt en ze elkaar niet meer kunnen bereiken.

Deux // Filippo Meneghetti //  Frankrijk // 2019 // drama // 95 minuten // Frans gesproken // Nederlands ondertiteld

Tickets

Regulier  €10
Student/U-pas/CJP/Cultuurkaart €8
Cineville €0

Over Hoogt in Bieb Neude

Vanaf augustus 2020 heeft Hoogt on Tour een vaste locatie om zijn bijzondere films te vertonen. In de filmzaal op de tweede verdieping van Bibliotheek Neude programmeert Hoogt on Tour zes dagen per week – van dinsdag t/m zondag – premièrefilms onder de naam Hoogt in Bieb Neude, Neude 11, 3512 AE Utrecht.

Alle films