di 7 jan - 2020 dinsdag 7 januari 2020

Film in de Bieb – Dead Poets Society

Hoogt on Tour vertoont in samenwerking met de Centrale Bibliotheek Utrecht Dead Poets Society, met een prachtige hoofdrol van Robin Williams. De film is Engels gesproken en Nederlands ondertiteld. Praat na de film met rapper Pjotr verder over rake teksten. Dit jonge talent won in 2018 Wanted, dé competitie voor hiphopacts in Nederland.

Over Dead Poets Society

Wanneer de charismatische John Keating (Robin Williams) aankomt op een strenge jongensschool, blaast hij het traditionele onderwijsprogramma met zijn onconventionele manier van lesgeven nieuw leven in. Keating inspireert zijn leerlingen met humor en wijsheid om hun individuele passies na te streven en voegt iets bijzonders toe aan hun leven. Dead Poets Society is een van de meest meeslepende kaskrakers van de afgelopen dertig jaar, die zowel het publiek als de pers raakte met zijn briljante acteerwerk, inspirerende verhaal en uitstekende regie.

Dead Poets Society werd genomineerd voor vier Golden Globe Awards (voor Beste Regisseur, Beste Dramafilm, Beste Rol in een Dramafilm en Beste Filmscript), maar wist geen van deze nominaties te verzilveren. De film won wel een Oscar voor beste originele scenario. Hij werd in totaal vier keer genomineerd; de andere nominaties waren voor Beste Acteur, Beste Regisseur en Beste Film.

Dead Poets Society // Verenigde Staten// 1989 // Drama //128 minuten // Engels gesproken // Nederlands ondertiteld

Locatie

Centrale Bibliotheek Utrecht
Oudegracht 167
3511 AL Utrecht

Bestel tickets

Tickets

Regulier €7,50
Student/Leden van de Biliotheek €5,-
Cineville is niet geldig

Over Hoogt on Tour

Na het vertrek van Filmtheater ’t Hoogt uit de Utrechtse binnenstad vertoont Hoogt on Tour films op diverse locaties in de stad. Voor specifieke doelgroepen selecteert en programmeert Hoogt on Tour unieke films, documentaires en klassiekers. De films zijn te zien bij onder andere Molen de Ster in Lombok, De Nijverheid in het Werkspoorkwartier en de Parel van Zuilen.

Alle films