ma 26 okt - 2020 maandag 26 oktober 2020

De Schooltuin

Van de makers van De Wilde Stad. De Schooltuin, een jaar rond met je handen in de grond. De Schooltuin staat voor aanstekelijk plezier, zelf doen, beleven en ontdekken. Ook voor aanstekelijk kijkplezier.

Een film gedraaid door de ogen van een groep kinderen die een jaar aan de slag gaan met het verbouwen van hun eigen groenten en bloemen.  De kijker volgt de ‘cycle of life’ van het seizoen; de grond, het zaaien, groeien, oogsten, bereiden en opeten. Het succes, het enthousiasme en het commentaar van de kinderen maar ook de teleurstelling als iets mislukt of een konijntje ervandoor gaat met hun worteltjes. Niet alleen voor de mens maar ook voor de dieren is de schooltuin een aantrekkelijke plek in de stad. Van de bladluizen, bijen, vlinders, kikkers, koolmezen, ringslangen naar de vos. Overdag mogen de kinderen met hun handen in de grond zitten, maar wie huist er ’s nachts?

De Schooltuin // Mark Verkerk //  Nederland // 2020 // familiefilm, natuurfilm // 60 minuten // Nederlands gesproken

Tickets

Regulier  €7,50
Bibliotheekleden/U-pas kortingstarief €6,50
Cineville €0

Over Hoogt in Bieb Neude

Van dinsdag tot en met zondag vertonen we films in Bibliotheek Neude, in de filmzaal op de 2e verdieping. Je kunt bij ons geheel coronaproof van de film genieten. Adres: Hoogt in Bieb Neude, Neude 11, 3512 AE Utrecht.

Alle films