ma 5 aug - 2019 maandag 5 augustus 2019

De Nederlandse Filmnacht – Instinct

Selectie: De Nijverheid | On Tour

De Nederlandse Filmnacht – Instinct
Op de openingsavond van de 39e editie van het Nederlands Film Festival op vrijdag 27 september 2019 vieren ook wij de Nederlandse film bij de Nijverheid! Hier vindt de Nederlandse Filmnacht plaats met de première van INSTINCT, het regiedebuut van Halina Reijn. Maar we houden het niet alleen bij film! De Nijverheid verzorgt samen met haar bevriende kunstenaars een bijzondere expositie, life-performances én een feestje na de vertoning. Verwacht het onverwachte, maar vooral een gezellige en verrassende avond.

Instinct is een psychologische thriller over een ervaren psychologe die ondanks haar expertise geobsedeerd raakt door een zedendelinquent. Hoofdrolspelers Carice van Houten en Marwan Kenzari zijn beide acteurs die internationale faam genieten. Topkapi Films produceerde INSTINCT en Halina Reijn en Carice van Houten initieerden en coproduceerden de film met hun bedrijf Man Up.

Carice van Houten (GAME OF THRONES) speelt in INSTINCT Nicoline, een psychologe in een TBS-kliniek die verstrikt raakt in een machtsspel met haar cliënt Idris. Idris, gespeeld door Marwan Kenzari (WOLF, ALADDIN), staat op het punt om voor het eerst op onbegeleid verlof te gaan. Nicoline is sceptisch en probeert zijn verlof te verhinderen, waardoor Idris langzaam transformeert in de manipulatieve man die ze vanaf het begin al in hem zag. Bijrollen zijn voor onder meer Marie-Mae van Zuilen, Ariane Schluter, Betty Schuurman, Pieter Embrechts, Tamar van den Dop, Robert de Hoog, Juda Goslinga en Akwasi Owusu Ansah.

De Nederlandse Filmnacht is een samenwerking met EYE Filmmuseum, het Nederlands Film Festival en de Nederlandse filmtheaters.

 

Aanvangstijd
21.00 uur

Locatie
De Nijverheid, Nijverheidskade 15, 3534 AZ Utrecht

Prijs
Regulier: €13,-
Student €12,-
U-pas, CJP/Cultuurkaart: €11,-
Cineville: €3,50

Tickets

Hoogt on Tour
Na het vertrek van Filmtheater ’t Hoogt uit de Utrechtse binnenstad vertoont Hoogt on Tour films op diverse locaties in de stad. Voor specifieke doelgroepen selecteert en programmeert Hoogt on Tour unieke films, documentaires en klassiekers. Dit doen we onder andere bij Metaal Kathedraal, Molen de Ster, De Nijverheid in het Werkspoorkwartier en de Parel van Zuilen.

Alle films