ma 20 nov - 2023 maandag 20 november 2023

De Dag van de Korte Film – Kids

Op de kortste dag van het jaar, 21 december, vieren we De Dag van de Korte Film. En het weekend daarna doen we het nog eens dunnetjes over met De Dag van de Korte Film Kids. De leukste, mooiste en beste films tussen 1 en 11 minuten voor de jeugd.

Op de kortste dag van het jaar, 21 december, vieren we de Dag van de Korte Film. Met een speciaal filmprogramma trakteren we het weekend erna kinderen vanaf vier jaar op de beste korte films uit Europa. Dans mee met de hoofdpersonen uit deze films. Dans in een tutu, in de ruimte met een astronaut of zelfs met een kudde paarden!

Filmprogramma

Tutu (Gaspar Chabaud, BE 2018) 3’21”
Het sprookje van Roodkapje verteld op een podium onder het licht van schijnwerpers en op het ritme van muziek van Pjotr Iljitsj Tsjajkovskij.

Un grain dans l’espace (Emily Worms, BE 2018) 1’13”
Een astronaut heeft pech in de ruimte.

Dans les nuages blancs (Myrthe Majoor, NL 2020) 8’32”
Een jongen probeert vriendschap te sluiten met een wild paard. Zal deze droom werkelijkheid worden?

The Perfect Fit (Meinardas Valkevičius, LT 2022) 10’30”
Patrick woont in een kindertehuis. Nadat hij een papegaai in de dierentuin heeft gezien, raakt hij er door geobsedeerd, waardoor het nog moeilijker wordt om ouders te vinden die hem willen adopteren.

Just Little Imps (gemaakt door schoolkinderen onder leiding van Dimitri Mihajlovic en Leonor Pacheco, PT 2023) 3’07’
Een korte animatie over een meisje dat moeite heeft om in slap te vallen. Elke keer als ze haar ogen dicht doet verschijnen er kleine mannetjes in de duisternis.

Kantelpunt (Bart Piraat, NL 2022) 10’42”
Kantelpunt vertelt het verhaal van Sustania, een wereld die in zekere zin letterlijk uit balans wordt gebracht wanneer haar bewoners op ontdekkingstocht gaan in een voorheen ontoegankelijk deel van hun wereld.


Alle films