do 10 okt - 2019 donderdag 10 oktober 2019

Culturele Zondag – Hoogt on tour / Cinekid

Cinekid: Kom film kijken en maken!
Hoogt on Tour vertoont drie Cinekid jeugdfilms in het Film Café! daarnaast kun je zelf aan de slag in de Media Maakruimte voor jong en oud.

Programma

12.00 – Animaatjes 3+

De Animaatjes-compilatie is een leuke en levendige verzameling van korte animaties voor de kleinste kijkers. De shorts komen uit heel Europa en zijn geselecteerd vanwege hun opvallende animatiestijl en hartverwarmende verhalen.  

Tip: Kan jij of je kleintje er geen genoeg van krijgen? Animaatjes draait de hele dag door in onze gezellige knuffelcaravan! 

Leeftijd: 3+ 

Duur: 40 minuten 

14.00 – Kapitein Morten en de Spinnenkoningin 6+

Kapitein Morten is een levendige stop-motion animatie boordevol verrassende vondsten en onverwacht avontuur. Door een magisch ongelukje wordt Morten zo klein als een insect. Nu is hij kapitein op zijn zelfgemaakte speelgoedboot, maar de gevaarlijke spinnenkoningin is ook aan boord en lijkt verdacht veel op zijn nare stiefmoeder. Morten wil net zo’n zeekapitein worden als zijn vader en gaat op zoek naar het verdwenen goud. Dit verhaal, over een jongen die moet krimpen om genoeg zelfvertrouwen te verzamelen om op te groeien, is een echte ode aan de verbeelding. 

Tip: Ga zelf aan de slag met animatie in onze 2D én 3D animatiestudio’s! 

Leeftijd: 6+ 

Duur: 79 minuten 

16.00 – Zooks 8+

ZOOks is een modern sprookje over een wereld waar natuur verboden is. Stel je eens een wereld voor waarin nergens meer bomen of planten groeien, dieren verboden zijn en het enige stuk bos is afgezet met een groot hek. Robin leeft in zo’n wereld. Tot ze een verwilderde jongen ontmoet die in dat bos is opgegroeid. Hij blijkt de zoon van de verbannen koning te zijn. Samen proberen de twee het regime uit te schakelen en de harmonie tussen mens en natuur te herstellen. Bij het maken van ZOOks is gebruik gemaakt van rotoscopie. Een techniek waarbij scènes met echte acteurs voor green-screens frame voor frame worden geanimeerd. 

Tip: Ga zelf aan de slag met green screen in onze Media Maakruimte! 

Leeftijd: 8+

Duur: 80 minuten 

Media Maakruimte

Tijdens de Culturele Zondag kunnen kinderen na afloop van de films zelf aan de slag in de Media Maakruimte. Dus een hele middag film kijken en er zelf mee aan de slag! 

  • Verspreid door het Filmcafé zullen verschillende projectoren staan waar je creativiteit en verbeelding wordt geprikkeld. Welk kunstwerk kan jij op de muur toveren? 
  • Ga zelf aan de slag in onze 3D animatiestudio’s! Breng de blokken als dieren tot leven. Gebruik je fantasie en verbeelding door de film die je hebt gezien. 
  • In onze 2D animatiestudio’s komt papier tot leven. Knip en plak je eigen personages om verder te gaan met het verhaal. Laat je inspireren door de dieren uit de films. 
  • Jij en je knuffel op de foto op een bijzondere manier. Kijk welke avonturen jullie samen allemaal kunnen beleven. Tip: Neem je eigen knuffel mee en maak een onvergetelijke foto!

Locatie
Film cafe
Cab-rondom 90a
3534 BE Utrecht
Het Filmcafé ligt pal naast station Zuilen.

Kosten
De Films zijn gratis, deelname aan het media maaklab kost 2 euro.

Alle films