ma 16 nov - 2020 maandag 16 november 2020

Corpus Christi

Corpus Christi is een aangrijpend Pools drama met humor en een scherp randje over het krijgen van een tweede kans. Regisseur Jan Komasa, baseerde de film op ware gebeurtenissen. Corpus Christi werd genomineerd voor een Oscar en heeft wereldwijd zo’n 50 prijzen gewonnen. Dit jaar was de film een van de absolute publieksfavorieten op IFFR. 

De twintigjarige jeugddelinquent Daniel droomt ervan om priester te worden. Vanwege zijn strafblad maakt hij alleen geen schijn van kans. Zijn leven krijgt echter een onverwachte draai als hij tijdens werkverlof in een dorpskapel wordt aangezien voor een jonge priester. De lokale gemeenschap kan hem goed gebruiken en Daniel besluit in zijn rol te blijven om het dorp te helpen met een onverwerkt trauma. Maar terwijl hij steeds zelfzekerder wordt als charismatische, onorthodoxe priester, ligt ontmaskering op de loer en wordt de angst dat zijn criminele verleden hem inhaalt steeds groter.

Corpus Christi // Jan Komasa //  Polen // 2019 // drama // 116 minuten // Pools gesproken // Nederlands ondertiteld

Tickets

Regulier  €10
Student/U-pas/CJP/Cultuurkaart/Ledenkorting bibliotheek €8
Cineville €0

Over Hoogt in Bieb Neude

Van dinsdag tot en met zondag vertonen we films in Bibliotheek Neude, in de filmzaal op de tweede verdieping. Onder huidige omstandigheden is er plek voor veertien bezoekers in de zaal. Zo kun je geheel coronaproof naar de film. Lees hier meer over de maatregelen.

Alle films